NIZOZEMSKE NADE

PSV-u Modri kao prekretnica sezone: Dinamo je idealna šansa za izlazak iz krize

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. studeni 2013. 20:38

Kriza PSV-a koji već mjesec dana čeka na pobjedu mogla bi biti dvosjekli mač za Dinamo. Barem tako smatra Damir Krznar koji je dojma kako Dinamo u Eindhovenu čeka ambiciozni domaćin s jasnom željom da upravo protiv ‘modrih’ prekine crnu seriju.

Pomoćnik Zorana Mamića gledao je PSV u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Zwollea, koja je završila 1-1 unatoč tome što je protivnik Dinama u završnici imao igrača više. Iako su bili bolja momčad s više posjeda i brojem udaraca u okvir, na kraju su se morali zadovoljiti bodom...

- Muče se - kratki je zaključak Damira Krznara.

Naravno da će detalje ostaviti za sastanak u svlačionici, ali evidentno je kako hrvatski prvak nije bez šansi na Phillips Areni. Na ruku im ide i ozlijeda kapetana nizozemske momčadi.

Skloni oscilacijama

- Schaars je izašao iz igre već u 19. minuti pa je Cocu morao mijenjati cijeli vezni red. Očito ih je to poremetilo jer se do kraja utakmice nisu snašli - referira Krznar, otkrivši usput kako je zbog ozljede iz igre izašao i Bakkali.

- Evidentno je da su u krizi, ali to nije ništa neuobičajeno. Ipak je riječ o mladoj momčadi koja ide žestoko kada je sve u redu, ali i koja se teško čupa iz situacija kada nešto nije po planu - tumači Mamićev pomoćnik.

Problem bi mogao biti što PSV vidi Dinamo kao idealnu priliku za izlazak iz krize. Iako su u prvenstvu na samo tri boda zaostatka za Alkmaarom, dobar europski rezultat bio bi melem za navijače u Eindhovenu.

- Njihova želja da upravo protiv Dinama završe s lošim razdobljem je veliko upozorenje. Recept? Treba ponoviti utakmicu iz Zagreba i mislim kako bi to bilo dovoljno za pozitivan rezultat - naglasio je Krznar.

Međutim, Dinamo je tek izašao iz turbulentnog razdoblja i teško je ponavljati dobre predstave.

Opasni Depay

- To je naš posao. Treba inzistirati da se u svakoj utakmici približimo nekim zadanim standardima i održavamo ih. Jedino tako možemo biti konkuretni u europskim utakmicama - naglasio je pomoćni trener koji najveću opasnost za Dinamovu obranu vidi u 19-godišnjem Memphisu Depayu.

- Mislim da ga je Cocu čuvao za Dinamo. Riječ je napadaču koji je izuzetno opasan iz prekida.

S druge strane, prednost je vjerojatni izostanak Toivonena. Naime, švedski reprezentativac ne može dogovoriti detalje novog ugovora pa je trenutno na ledu.

Linker
21. rujan 2024 23:22