KRIZA U EINDHOVENU

Phillip Cocu okrznuo Modre: 'Neatraktivni klubovi poput Dinama ne privlače publiku'

'U Zagrebu smo igrali pred praznim tribinama, to je atmosfera koju mogu napraviti samo gubitnici'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2013. 10:27

Kiša i oblaci dočekali su Modre u Eindhovenu, Dinamo je u Nizozemsku sletio bez imalo pompe . Nije novost, Nizozemci rijetko pridaju pažnju drugima, pogotovo ako se radi o "nekakvom" Dinamu, a k tome trener Phillip Cocu ima punu glavu problema.

- Nismo u dobrom razdoblju, niti je sreća na našoj strani - kaže Cocu, kojemu loše vijesti stižu kao na traci. Opet neće moći računati na mladog Belgijca Bakkalija, koji nije izdržao jučerašnji trening, upitan je i Schaars, a za susret je otpao i branič Rekik.

- On se tek oporavio od ozljede, odigrao je sat vremena protiv Zwollea i mislim da bi bilo preriskantno staviti ga u ovoj utakmici - potvrdio je Cocu da će ga čuvati za prvenstveni susret idućeg vikenda. Ipak je to važnije od Dinama, jer PSV nije pobijedio od 6. listopada, bodovi u prvenstvu izuzetno su mu važni.

Nizozemski mediji raspisali su se kako je za utakmicu do jučer prodano svega 10 tisuća ulaznica i kako bi atmosfera na stadionu mogla biti Dinamov saveznik.

- Jednostavno, suparnici u našoj skupini nisu atraktivni, ne privlače publiku. Moglo bi biti kao i protiv Ludogoreca što se tiče atmosfere - jadikuje Cocu. Neka i rezultat bude isti, Bugari su ovdje slavili 2:0. O Dinamu - ništa! Osim, naravno o strašnim huliganima iz Zagreba, koji će "razrušiti grad". Njih se boje, stalno potenciraju tu priču, taj strah.

- Igrali smo pred praznim tribinama i znamo koliko je to loše za nogomet. To je atmosfera koju mogu napraviti samo gubitnici - osvrnuo se i na to pitanje Cocu.

Linker
22. rujan 2024 01:59