Arda Güler i Luka Modrić

 Ander Gillenea/afp/profimedia
ODUŠEVIO GA HRVAT

‘U Realu su mi rekli da ću biti Modrićev prijestolonasljednik, to me impresioniralo, on je nevjerojatan‘

‘Kad sam čuo projekt kojeg su mi predstavili, rekao sam ‘to je to‘‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. lipanj 2024. 12:40

Arda Güler, mladi vezni igrač Real Madrida, dao je intervju u kojem je naglasio kako je san mnoge djece igrati za ‘najveći klub na svijetu‘, a spomenuo je i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića.

- Ponudili su mi dugoročni projekt. Ljudi iz Reala rekli su mi da ću biti prijestolonasljednik Luke Modrića, i time sam bio impresioniran jer je on nevjerojatan igrač – rekao je mladi Turčin.

Nikakve dvojbe kod njega nije bilo ubrzo nakon što je sjeo za pregovarački stol.

- Kad sam čuo projekt kojeg su mi predstavili, rekao sam ‘to je to‘. Puno sam razgovarao s trenerom prije nego sam došao. Ancelotti mi je predstavio realan plan, rekao mi je da mogu igrati onoliko koliko ću biti spreman.

Dodao je kako se osjeća tužno kada ne igra, ali da svakog dana daje sve od sebe kako bi izborio minutažu.

- Prilagodba je najvažnija. Morao sam se prilagoditi na društveni život, ali također moram popraviti i svoj španjolski. Trener nešto objasni na španjolskom, i to nitko ne prevede. Svi govore španjolski, pa mi je na treningu jako teško. Dva puta tjedno imam po jedan sat španjolskog.

Güleru iz Turske nedostaju ‘hrana, komforna zona, ljudi, narod i domovina‘, a u Madridu mu se posebno svidjela – siesta...

Linker
12. lipanj 2024 12:42