Carlo Ancelotti i Florentino Perez

 ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
NOVA ERA

Tko će sjesti na klupu Reala? Navijači zazivaju ikonu kluba, ali Florentino Perez ima druge planove

Ne bude li sljedećeg ljeta dostupan neki ‘high-profile‘ stranac, izbor će pasti na jednog od ove dvojice
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2023. 10:40

Madridski Real uskoro ulazi u posljednju sezonu u kojoj će ga s klupe voditi legendarni Talijan Carlo Ancelotti. Ovaj 64-godišnji stručnjak prihvatio je ponudu Brazilskog nogometnog saveza te će od idućeg ljeta sjediti na klupi peterostrukih svjetskih prvaka. Ispast će, na kraju, kako su to željeli i Ancelotti i Real, odradit će na klupi kraljevskog kluba ugovor do kraja.

Tko bi ga mogao zamijeniti u Realu, pitanje je s kojim će se nogometna javnost baviti u mjesecima koji dolaze. Nije isključeno da će Realova uprava posao oko novog trenera za iduće ljeto zaključiti već nekoliko mjeseci ranije, kako bi stišala medijske reakcije i napise. Zasad za klupu figuriraju dva imena, od kojih se jedno posebno ističe.

image

Raul Gonzalez

OSCAR BARROSO/AFP/PROFIMEDIA Oscar Barroso/afp/profimedia

To je Raul Gonzalez. Nekoć sjajni napadač Reala i jedan od najboljih strijelaca u klupskoj povijesti trenutno je trener B-momčadi, s kojom je ove sezone ostao na korak do plasmana u španjolsku drugu ligu. Raulov ugovor s Realom, po kojem bi i dalje ostao trener Castille još uvijek nije produljen, no pretpostavlja se da je to samo pitanje vremena i formalnosti. Nitko u klubu ne želi izgubiti Raula, koji je vodio i juniorske momčadi u Ligi prvaka mladih još od 2019. godine. On je i velika želja navijača.

Real je Raula u vidu imao i prije dvije godine, prije no što je umjesto Zinedinea Zidanea stigao Carlo Ancelotti. Možda je sada pravo vrijeme za klupsku legendu, a druga opcija je Xabi Alonso. Španjolski mediji spekuliraju i s njime, a zanimljivo je, Alonso je prva opcija predsjednika Florentina Pereza koji ga vidi kao mnogo bolje rješenje od samog Raula.

Linker
24. lipanj 2024 07:48