Luka Modrić i Nacho

 THOMAS COEX Afp
OBAVIO LIJEČNIČKI PREGLED

Sve je gotovo? Otkriveno gdje odlazi Realova legenda, Luka Modrić postaje prvi kapetan Kraljevskg kluba

Jednak broj trofeja ima i Modrić, koji bi od iduće sezone trebao nositi i kapetansku vrpcu
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 19:53

Nakon dugih 17 godina, Nacho Fernández pakira kofere i odlazi iz Real Madrida. Iako je već ranije bilo poznato da će 34-godišnji branič napustiti Kraljevski klub po isteku sezone, jasno je gdje će iskusni Španjolac nastaviti karijeru.

Naime, kako prenosi Fabrizio Romano, Nacho je već obavio liječnički pregled i pred potpisom je za saudijski Al Qadsiah, a uskoro bi trebao staviti i potpis na dvogodišnji ugovor s klubom koji je izborio ulazak u prvi razred saudijskog nogometa.

S obzirom na dugogodišnji staž, Nacho je u posljednje vrijeme predvodio Kraljeve kao kapetan momčadi, a njegovim odlaskom ta bi čast trebala pripasti Luki Modriću, koji će krajem kolovoza proslaviti 12. godišnjicu od dolaska na Santiago Bernabéu.

Nacho je za Real odigrao 364 utakmice, uz 16 pogodaka i 10 asistencija, a mandat je začinio i s čak 26 trofeja. Među brojnim "kantama" smjestilo se šest trofeja Lige prvaka, pet naslova svjetskog klupskog prvaka, četiri španjolska prvenstva, dva Kupa kralja, pet španjolskih superkupova i četiri Uefina superkupa.

Jednak broj trofeja ima i hrvatski veznjak, a niti jedan igrač u klupskoj povijesti nije osvojio više trofeja od ovog dvojca. Odlaskom Nacha u Saudijsku Arabiju, Modrić iduće sezone ima priliku samostalno izbiti na prvo mjesto.

Linker
24. rujan 2024 21:29