BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
KAKO JE SVE POČELO

Realov wunderkind je s 12 godina dobio pismo iz Madrida, a u sobi je držao fotografiju jednog čovjeka

Po završetku madridskog derbija, u posebnom fokusu španjolskih medija našao se mladi Álvaro Rodriguez.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 27. veljača 2023. 17:30

Madridski derbi između Reala i Atletica završio je još u subotu, ali produkcija medijskog sadržaja povezanog s utakmicom odigranom na Santiago Bernabeuu još uvijek nije stala. U osobitom fokusu španjolskih medija našao se Álvaro Rodríguez, 18-godišnji centarfor "Los Blancosa", koji je u 77. zamijenio Nacha Fernandeza, da bi osam minuta kasnije glavom sjajno pospremio ubačaj Luke Modrića, prometnuo se u Realovog junaka i najavio potencijalno vrlo potentnu karijeru na najvišoj razini.

Posljednji u nizu tekstova posvećenih novom Realovom "wunderkindu" osvanuo je na portalu ugledne Marce, a sadrži pismo koje je Real Madrid poslao Álvarovoj majci Pilar u njegovoj dobi od 12 godina.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

"U skladu sa zahtjevom koji ste nam uputili, pozivamo Vas na testiranje , na dan i sat koji stoji u zaglavlju ovog poziva (12. ožujka 2017. u 09:30). Morate se pojaviti na vrijeme testiranja s ovim pismom, u prikladnoj obući, sa sportskim čarapama (po mogućnosti bijelim) i ručnikom, te po mogućnosti u pratnji dvoje rođaka", stajalo je u pismu koje je izazvalo pravu ekstazu u obitelji Rodriguez.

Ispisnica odbijena

Álvarovi roditelji kontaktirali su madridski klub kako bi potvrdili njegov dolazak na testiranja, majka mu je kupila navedene bijele čarape, a nedostajala je još samo jedna stvar - punomoć iz Girone, kluba u kojem je mladi napadač tada trenirao. Real je inzistirao na dozvoli matičnog kluba, pa su se tako prvotno oduševljenje i sreća u domu Rodriguezovih, preko noći, transformirali u tugu i razočaranje. Tehnički direktor Girone, naime, nije htio izdati navedeno dopuštenje, pa se Álvaro, posljedično, nije ni pojavio na testovima u Madridu. Bio je toliko pogođen navedenim raspletom događaja da ga je obitelj odlučila razveseliti vikendom u Madridu. Dječak je išao u razgledavanje Santiago Bernabeua i kasnije prisustvovao Realovoj utakmici, ni ne sluteći da će nekoliko godina kasnije nositi bijeli dres, zabijati za "kraljevski klub" i biti slavljen od strane domaće publike na istom tom stadionu.

Raulova fotografija

Ono što se nije dogodilo 2017., dakle, dogodilo se 2020., kada se kada se Álvaro pridružio Realovoj U17 momčadi i započeo svoju priču u redovima španjolskog giganta. Marca navodi i kako je u kući Rodriguezovih od tada stajao kalendar s fotografijom velikog Raúla Gonzáleza, a fotografiju je Álvaro kasnije izrezao i držao u svojoj sobi. Legendarni centarfor bio mu je trener u Castilli, a u subotu je, protiv Atletico Madrida, krenuo upravo njegovim stopama. Obojica su, naime, svoje prvijence u dresu španjolskog kluba postigli upravo protiv Atletica, a Álvaro je, s 18 godina i 226 dana, postao i najmlađi Realov strijelac u ovom stoljeću kad su madridski derbiji u pitanju.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Linker
28. rujan 2024 20:49