Alvaro Rodriguez 

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NAJAVA VELIKE KARIJERE

Real slavi novog ‘wunderkinda‘! Ima tek 18, a napravio je isto što i legendarni napadač prije više od 28 godina

Uz španjolsko ima i urugvajsko državljanstvo, a visok je 193 centimetra
Piše: Andro PolićObjavljeno: 25. veljača 2023. 22:19

Povijest se ponovila. Gotovo na isti način. U studenom 1994., u „El Madrileñu“, Raúl González postigao je prvi od svoja 323 pogotka za „kraljevski klub“. Imao je tada nešto više od 17 godina, a sada, više od 28 godina kasnije, bijeli dio španjolske prijestolnice ima novu mladu nadu. Álvaro Rodríguez, ‘klinac‘ od točno 18 godina i 226 dana, u maniri pravog golgetera reagirao je na ubačaj Luke Modrića iz kornera i donio svojoj momčadi bod. Kao i Raúl, i on je "led probio" protiv Atlética. Ujedno, postao je i najmlađi strijelac u madridskom derbiju u ovom stoljeću, preskočivši tako Gonzala Higuaína koji je 2007. zabio s 19 godina i 76 dana na leđima.

Baš kao i kod Raúla, Álvaro je prvijenac postigao u drugom ligaškom nastupu za „kraljeve“. Ostavivši na klupi iskusnije ofenzivce, poput Edena Hazarda i Mariana Díaza, Carlo Ancelotti pokazao je koliko vjeruje u ovog mladića, a on mu je odgovorio na najbolji način. Talijanski strateg najavio je kako će ovaj napadač, koji ima i španjolsko i urugvajsko državljanstvo, biti sastavni dio momčadi iduće sezone.

O mladom talentu progovorio je Emilio Butragueño, još jedan Realov proslavljeni topnik.

- Polažemo velike nade u njega, ovo je posebna večer, postići pogodak u utakmici takve važnosti - rekao je.

Álvaro je rođen u Palamósu, gradu u - Kataloniji. Osim „nosa za gol“, krasi ga i visina od 193 centimetra, što dodatno širi repertoar njegovih napadačkih mogućnosti. Prema svemu sudeći, mogla bi ovo biti povijesna večer, u kojoj je još jedan mladi napadač ‘probio led‘ i najavio možda veliku karijeru.

Linker
24. lipanj 2024 20:31