Luka Modrić protiv Reala

 LGM/PANORAMIC/PANORAMIC/PROFIMEDIA Lgm/panoramic/panoramic/profimedia
KRENULA LA LIGA

Modrić oduševio Španjolce: ‘Možda nema snagu u nogama kao neki drugi, ali takav mozak u Realu nema nitko‘

Hrvatski veznjak odigrao je posljednjih pola sata utakmice španjolskog prvenstva protiv Mallorce
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 08:07

Real Madrid nije uspio pobijediti u prvom kolu La Lige. Na gostovanju na Mallorci ‘Kraljevski klub‘ je odigrao 1:1, a svi navijači su vidjeli novo izdanje momčadi s Kylianom Mbappéom kao središnjim napadačem. No, Francuz nije uspio postići gol, učinio je to Rodrygo u 13. dok je Muriqi izjednačio u 53. minuti.

Carlo Ancelotti je nakon toga tražio pobjedu te je u 63. minuti uveo Luku Modrića koji je donio stabilnost u igri vezne linije madridske momčadi.

‘Modrić nema snagu u nogama kakvu imaju drugi nogometaši, ali ima mozak kakav nema nitko u Realu. To je ono što je bilo potrebno‘, piše Marca o igri hrvatskog veznjaka, a slične riječi ima i As.

‘Ancelotti je pogledao u smjeru Modrića kada mu je bio potreban netko da poveže linije. Odlatak Kroosa višestruko uvećava Modrićev značaj, a on je pokazao da ima mjesta u ovom sustavu i to ne samo od 60. minute nadalje.‘

Modrić je dobio posljednjih pola sata igre, a preostale izmjene talijanski je strateg obavio tek u zadnjim minutama regularnog dijela igre. Nakon utakmice su ga novinari pitali je li zakasnio s izmjenama što je izazvalo njegovu burnu reakciju.

- Ne želim to komentirati, svatko ima pravo na svoje mišljenje - rekao je Ancelotti i osvrnuo se na igru u obrani.

- Mi smo jako ofenzivna momčad i ravnoteža je ključna. Moramo se bolje braniti i treba nam više ravnoteže. Dobro smo otvorili utakmicu, ali na kraju nismo bili dobri. Nisam zadovoljan bodom, možemo puno toga naučiti iz ove utakmice.

Linker
18. rujan 2024 06:23