PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Modrić ušao pa asistirao u pobjedi Reala, Liverpool preokretom do slavlja u Milanu

Utakmice Lige prvaka pratimo iz minute u minutu
Piše: Ante Šakić, SNObjavljeno: 17. rujan 2024. 22:35

Real Madrid - Stuttgart 3:1 (Mbappe 46., Rüdiger 83., Endrick 90+5./Undav 68.)

GOL ZA 1:0

GOL ZA 1:1

GOL ZA 2:1

GOL ZA 3:1


Milan - Liverpool 1:3 (Pulišić 3./Konate 23., Van Dijk 41., Szoboszlai 67.)

GOL ZA 1:0

GOL ZA 1:1

GOL ZA 1:2

GOL ZA 1:3


Sporting - Lille 2:0 (Gyokeres 38., Debast 65.)

GOL ZA 1:0

GOL ZA 2:0


Stuttgart je bio blizu "mini-senzacije" protiv Reala iz Madrida, ali momčad Carla Ancelottija ipak je upisala sva tri boda na početku Lige prvaka pobjedom 3:1, a opet je ključnu ulogu imao Luka Modrić asistencijom za drugi pogodak Reala. Kylian Mbappé zabio je drugu utakmicu zaredom, nakon minute drugog poluvremena iskoristio je loptu Rodryga i realizirao je "mrtvaca" za vodstvo Reala. U prvom dijelu bliži vodstvu bili su Nijemci, koji su imali nekoliko prilika i pogođenu gredu, a Real je igrao slabo.

Stuttgart je ipak izjednačio u 68. minuti pogotkom Deniza Undava glavom, ali do kraja susreta nisu izdržali. Nakon tog izjednačujućeg gola gostiju Luka Modrić dobio je priliku u 69. minuti umjesto Aureliena Tchouaménija, a uvođenje hrvatskog kapetana se Carlu Ancelottiju isplatilo u 83. minuti. Modrić je iz kornera poslao je točan ubačaj, koji je iskoristio Antonio Rüdiger za 2:1 vodstvo Kraljeva. Konačnih 3:1 postavio je u sudačkoj nadoknadi ljetno pojačanje Španjolaca iz Brazila, 18-godišnji Endrick.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Liverpool je iskoristio lošu formu Milana i sa San Sira se vraća s punim plijenom. Već nakon tri minute domaći navijači su u ekstazi proslavili vodstvo svojih nogometaša. Christian Pulišić pokupio je ostavljenu loptu od Alvara Morate i zabio za 1:0, ali to je bilo sve od talijanskog velikana.

Gosti su vratili utakmicu na početak u 23. minuti. Trent Alexander-Arnold izveo je slobodan udarac, a Ibrahima Konate lopti mijenja smjer i šalje je iza leđa Mikea Maignana. Liverpool je potpuno preokrenuo susret u svoju koristi nakon kornera Konstantinosa Tsimikasa, nakon kojeg Virgil van Dijk skače najviše u kaznenom prostoru domaćina i glavom snažno pogodio uz vratnicu.

image
PIERO CRUCIATTI Afp

Momčad Arnea Slota imala je inicijativu odmah nakon svoga prvog gola, što je prenijela i u drugo poluvrijeme, što su konkretizirali u 67. minuti. Dominik Szoboszlai pogodio je za konačnih 1:3 i siguran "puni plijen" Liverpoola.

Sporting je od samog početka utakmice na svome stadionu Jose Alvaladeu protiv Lillea imao inicijativu, koji je iskoristio za pobjedu 2:0. Bilo je pitanje samo kada će iskoristiti grešku neopreznih gostiju. Trebalo im je do 38. minute, kada branič Alexsandro Ribeiro pogrešno iznosi visoku loptu, a Viktor Gyökeres "serviran" u prostoru se okreće se i šalje loptu u "malu mrežicu".

Konačnih 2:0 u Lisabonu postavio je Zeno Debast, koji je uputio izvanredan snažan udarac s 35 metara koji Lucasa Chevaliera ostavio nepomičnog i završava u gornjem kutu Lilleova gola.

KRAJ UTAKMICA

90+5.

Auuu, kakav pogodak Endricka!

3:1 za Real, kraj priče u Madridu!

83.

Real vodi! Rüdiger je zabio, pogodite tko je asistirao - Luka Modrić!

Napomenimo da je u igru ušao Luka Modrić!

66. Čim smo napisali da je zatišje u tijeku, svi su zabili!

Pa, idemo redom:

Sporting je povećao prednost i vodi 2:0, zabio je Debast.

Stuttgart je izjednačio u Madridu pogotkom Undava.

Liverpool je došao do trećeg pogotka, Szoboszlai je strijelac.

65. Opet smo u fazi zatišja. Osim vrlo ranog pogotka Reala odmah na početku drugog dijela, mreže miruju...

46.

Mbappe je zabio! Real je poveo odmah na početku drugog dijela

46. ?

Počela su druga poluvremena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

41.

Potpuni preokret Liverpoola na San Siru!

Van Dijk je zabio za vodstvo Redsa.

image
PIERO CRUCIATTI Afp

38.

Sporting je poveo protiv Lillea! Gyokeres je strijelac.

Ništa od kaznenog udarca!

33.

Kazneni udarac za Real Madrid!

Doduše, VAR provjerava situaciju...

23.

Evo izjednačenja u Milanu!

Liverpool je vratio stvari na početak, strijelac je Konate.

image
PIERO CRUCIATTI Afp

21. Pravo zatišje na ove tri utakmice. Još od pogotka Pulišića u trećoj minuti, nema promjena rezultata.

Nažalost, promjena rezultata dogodila se u Münchenu, Bayern vodi 1:0 protiv Dinama.

3.

Evo i prvog pogotka!

Milan je poveo protiv Liverpoola, zabio je Pulišić.

1. ?

Počele su utakmice!

20.55 Za Real od prve minute neće igrati Luka Modrić.

Kapetan Vatrenih svoju priliku čekat će s klupe.

Najavu piše: Mladen Bariša

Večeras započinje nova fabula Lige prvaka. Novi format, nova himna, nova uzbuđenja... U promotivnom izdanju najprestižnijeg klupskog natjecanja među prvima starta i Dinamo protiv Bayerna. Ipak, šlager prve večeri svakako je dvoboj nekadašnjih prvaka Europe, Milana i Liverpoola. Usput, Milan je budući protivnik Dinamu, i to u zadnjem kolu grupne faze u siječnju sljedeće godine.

Liverpool je kudikamo bolje otvorio sezonu. Barem su takvog uvjerenja navijači Redsa bili do subote navečer. Prije susreta s Nottingham Forestom, Liverpool je sudjelovao u diobi čelne pozicije Premierlige, s Manchester Cityjem. Momčad Arne Slota djelovala je vrlo autoritativno. Poglavito je upečatljiv dojam ostavila u "vječitom derbiju" na Old Traffordu, protiv Manchester Uniteda (3-0). Međutim, u subotu je izostala realizacija, kao redovita sastavnica igre Redsa (do susreta s Nottingham Forestom, postigli su sedam golova u tri premierligaška ogleda). Imali su Salah i društvo uobičajen broj prigoda za pogodak, ali nijednu nisu iskoristili. I prema prvom aksiomu nogometne igre ("momčad koja ne zabije gol obično biva kažnjena"), neefikasnost Liverpoolove momčadi naplaćena je u 72. minuti susreta kada je Hudson-Odoi postigao jedini pogodak na utakmici. Dostatan za pobjedu, koju su "šumari" čekali na Anfield Roadu od 1969. Punih 55 godina!

Ima li podudarnosti u porazima Dinama i Liverpoola? Po razini šokantnosti, vjerojatno su - "tu, negdje" (obje su momčadi prije utakmice imale status posvemašnjeg favorita). No, Dinamov šok ima veću specifičnu težinu, jer je doživljen u dvoboju protiv najvećeg rivala. Maksimirski su kroničari poraz od Hajduka doživjeli kao "odsustvo svijesti", jer su misli Dinamovih nogometaša navodno već "lutale" minhenskom Allianz Arenom.

Jesu li i razmišljanja nogometaša Liverpoola tijekom sraza s Nottingham Forestom bila "opterećena" impresijom San Sira? Teško. Mentalni sklop momčadi poput Liverpoolove ne poznaje takvu vrstu emocija. Igrači s Anfield Roada ne doživljavaju utakmicu s Milanom, kao onu zbog koje – "žive i igraju nogomet". Liverpool će i na San Siru nastojati prezentirati svoj stil igre. To više nije prepoznatljivi Kloppov "gegenpressing" već nogomet s naglaskom na bolju kontrolu igre, poglavito u defenzivnom segmentu. Prošlosezonski je Liverpool izgubio borbu za titulu onoga trenutka kada se povećala "propusnost" obrane. Statistički, protivnici su protiv Redsa stvorili točno 80 izravnih prilika za pogodak.

Unatoč subotnjem posrtaju i činjenici da se igra na San Siru, Liverpool se protiv Milana doima kao "blagi favorit". "Rossoneri" su ovog vikenda deklasirali Veneziju (već nakon pola sata igre bilo je konačnih 4-0), ali prevladava dojam da Fonseca još nije posložio igru kojom bi Milan mogao biti konkurentan najboljim klubovima u Serie A, pa onda i u LP.

LP, inače, započinje i za Luka Modrić koji će vjerojatno biti u početnom sastavu Reala, budući da zbog ozljeda nema Bellinghama, Tchouamenija, Camavingu i Ceballosa.

Linker
18. rujan 2024 08:55