Ronald Goršić / Cropix
MARCOS SENNA

'Prije nekoliko sezona slušao sam dosta o Dinamu, a onda, kao da je potonuo...'

Dinamo gotovo uopće ne poznajem. Prije nekoliko sezona više se čulo za njega, onda je odjednom kao potonuo, priča Brazilac sa španjolskom putovnicom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. rujan 2010. 12:39

Nakon što je upravo zakoračio i u devetu sezonu u dresu Villarreala, Brazilac sa španjolskom putovnicom, Marcos Senna, smije se kad ga podsjete da je pravi djedica u sastavu Žute podmornice. Njegove 34 godine protuuteg su drastično pomlađenoj momčadi, ali on u tome ne vidi nikakav nedostatak, naprotiv. Od kada je 2002. došao iz brazilskog Sao Caetana, u dresu Dinamovog protivnika odigrao je više od 200 utakmica. Prvak Europe sa Španjolskom 2008. godine, prošle sezone nije imao osobite sreće. Promjena trenera i ozljede udaljile su ga iz prvog sastava, što je u konačnici imalo posljedice i na reprezentativnoj razini. Iako ga je UEFA proglasila jednim od najboljih veznih igrača na prošlom Euru, ove godine nije ga bilo u Južnoj Africi. Španjolski nogometni savez je, međutim, pokazao lijepu gestu i zajedno s Cazorlom i Guizom pozvao ga na finale u JAR. Na kraju, obveze u klubu spriječile su ga da putuje, iako to nije tragično doživio.

Je li bilo teško gledati suigrače iz reprezentacije na televiziji?

- Eh... Sretan sam zbog njih, jako, postigli su najviši cilj u nogometu! Iako nisam igrao na SP-u, osjećam se dijelom te momčadi jer sam igrao u kvalifikacijama.

Činilo se kao da ćete sezonu više početi kao zamjena, iza suigrača kao što je Bruno.

- Trener Garrido mi je rekao da računa sa mnom ove sezone i za mene je pravo zadovoljstvo da mu mogu biti na raspolaganju. Konačno sam mogao odraditi cijelu predsezonu s momčadi, bez reprezentativnih obveza ni ozljeda. Fizički se osjećam dobro, snažno i u savršenoj formi da bih mogao redovito igrati, u istim uvjetima kao i suigrači.

Kako vidite sezonu koja je upravo počela?

- Imam velike nade za ovu godinu. Imamo uravnoteženu momčad i stvarno mi se čini da je pred nama izvrsna budućnost.

Toliko da osvojite jedan od naslova? U klubu ne skrivaju ambicije.

- Moramo ići korak po korak. Moramo bit koncentrirani u svakom susretu, bez toga nemamo nikakvih šansi. Nade nam daje to što imamo jako dobru momčad, vrhunskog trenera.

Jesu li vam aspiracije najviše u Europskoj ligi? Jesu li vam tu protivnici najpogodniji?

- Mislim da smo dobili skupinu ujednačene kvalitete. Vjerujemo da svaka od momčadi može pobijediti. Ne mogu reći da značajno odudaramo od drugih, ali ipak ovdje vidimo svoju šansu.

Koliko poznajete Dinamo?

- Gotovo uopće ne. Prije nekoliko sezona više se čulo za njega, onda je odjednom kao potonuo. Trener nam do srijede nije detaljnije govorio o protivniku, obično nas tek dan prije utakmice upozori na pojedine igrače, gledamo video snimku. Ali pretpostavljam da Dinamo ima dobre igrače, prvak jedne države ne može biti loš. Volimo imati jakog protivnika koji od nas iziskuje koncentraciju i napor, često nas to dodatno motivira.

Bojite li se ambijenta u Zagrebu? Bi li vam bilo bolje da nakon trijumfa nad Epanyolom možete računati na podršku domaće publike?

- Lijepo je vidjeti pune tribine i osjetiti da te navijači nose, ali nama je zapravo svejedno igramo li prvo kod kuće ili u gostima. Kad se lopta zavrti, zaboraviš na sve ostalo.

Linker
06. listopad 2024 12:30