RIJEČ KAPETANA

Bišćan: Bod bi bio ko' kuća, PAOK i Brugge teško će nešto uzeti protiv Villarreala

Villarreal je kvalitetniji, ali mi imamo dovoljno kvalitete da favoritu stvorimo probleme – naglašava kapetan Plavih
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 15. rujan 2010. 20:40

ČATEŽ - Igor Bišćan je iz Dinamove karantene u Termama Čatež poručio: Villarreal nije samo favorit naše skupine, nego i cijelog natjecanja, čak i kad se uključe trećeplasirani iz Lige prvaka.

Bod bi, dakle, u četvrtak bio dobar?

- Kako ne. Treba biti realan, sumnjam da će ostale dvije momčadi otrgnuti neki bod Villarrealu, bili bismo s tim bodom u prednosti pred PAOK-om i Clubom Bruggeom. No, za bod moramo odigrati jako dobru utakmicu.

Igrači su u srijedu ujutro proučavali posebno montirani DVD s karakterističnim akcijama Villarreala:

- Oni jesu kvalitetniji od nas, ali imamo i mi kvalitete da im stvorimo dosta problema.

Navijače je najviše strah nekog novog glupog pogotka gostiju...

- Obranu igra cijela momčad, teško je reći hoćemo li moći izdržati čiste mreže. Glavno je da fizički uspijemo izdržati cijelu utakmicu, a gol se uvijek može primiti, možda je malo prevelik zahtjev za nas da se traži da ga ne primimo – poručuje Bišćan. Doista, 0-0 se ne doima vjerojatnim ishodom u četvrtak navečer...

Vaha: Sammir odavna zaslužuje reprezentaciju



Vahid Halilhodžić spremno je dočekao očekivano pitanje o Sammiru i njegovoj kvaliteti da bude pozvan u reprezentaciju. Hrvatsku, a ne brazilsku, da ne bi bilo zabune:

- Sammir je izvrstan igrač i čovjek. Bišćana sam od prvog dana odredio kao kapetana jer sam ga kao takvog zatekao, no dokapetani će od Villarreala nadalje biti Sammir i Badelj. Zaslužili su to svojim igrama i ponašanjem – otkrio je trener Plavih i potom sugerirao Slavenu Biliću:

- Po meni, Sammir odavno već zaslužuje povjerenje izbornika, no u polemike je li Hrvat ili Brazilac ne želim ulaziti, to je suvišno u današnjem svijetu.

Linker
06. listopad 2024 14:35