HAMAD AL-KAABI Afp
BOGATAŠI NA UDARU

U sjeni Eura pomalja se veliki skandal: Haker objavljuje dokumente o kriminalu u bivšem prvaku Europe!?

‘Imamo golemu datoteku dokumenata vezanih uz Manchester City koji tek treba biti objavljen‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. lipanj 2024. 12:33

Portugalski haker koji stoji iza skandala Football Leaks zaprijetio je novom ekskluzivom koja bi mogla otkriti brojne nepravilnosti u radu Manchester Cityja.

Rui Pinto (35) posjeduje tisuće e-mailova engleskog prvaka, a u programu zaštite svjedoka nalazi se od 2020. godine. Neke je mailove predao medijima 2018. godine, no većinu je zadržao.

Vjeruje da će dokumenti koje posjeduje otkriti kako je City namjerno kršio pravila financijskog fair-playa, piše engleski tabloid The Sun.

Građani su već suočeni sa 115 optužbi za navodne financijske nepravilnosti, a zasad ih sve negiraju. Premier liga je najavila saslušanje (tek) za studeni, a klub sumnjiči za prikrivanje plaćanja putem trećih strana ‘maskirajući‘ ih kao prihod od sponzorstva.

Smatra se da su neki od dokaza koji će se koristiti na saslušanju rezultat Football Leaksa.

- Ovi dokumenti su dio istrage Premier lige o Cityju. Sada sam predao pet tvrdih diskova francuskim i njemačkim vlastima s milijunima dokumenata. Uvjeren sam da će pronaći kriminalne dokaze – poručio je Pinto iz svoje sigurne kuće.

Njegov pravni zastupnik objavio je kako su im se istražitelji obratili da podijelimo informacije o Manchester Cityju koje dosad nisu bile objavljene.

- Imamo golemu datoteku dokumenata vezanih uz Manchester City koji tek treba biti objavljen. Datoteke će biti objavljene u nekom trenutku, ne možemo reći kada, ali ćemo to učiniti – kazao je odvjetnik.

Pinto je otkrio i da je zbog Football Leaksa primao anonimne prijetnje smrću.

- Znam da me skupina europskih nogometnih klubova istražuje. Okupili su se u Londonu i bili su jako zabrinuti zbog novih curenja informacija. Htjeli su prikupiti informacije o mom životu – kazao je Portugalac.

Pinto je poznato po tome što je otkrio planove o osnivanju Superlige, kao i detalje o plaćama Lionela Messija i Neymara, itd. U studenom prošle godine dobio je šestomjesečnu uvjetnu kaznu nakon što je priznao da je ilegalno pristupio povjerljivim informacijama o Paris Saint-Germainu...

Linker
23. lipanj 2024 14:01