Phil Foden protiv Islanda

 HENRY NICHOLLS Afp
‘INIESTA IZ STOCKPORTA‘

Suigrač Vatrenih ulazi u povijest: Na Euru želi srušiti prokletstvo, a onda dobiva plaću od koje boli glava

Prvu utakmicu na Euru igrat će protiv Srbije u nedjelju od 21 sat u Gelsenkirchenu
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2024. 07:07

Točno 270 utakmica, 87 pogodaka i 53 asistencije. Rezime je to Phila Fodena u Manchester Cityju, 24-godišnje engleske zvijezde koja bi se nakon Eura mogla upisati u povijest.

Naime, kako prenose otočki mediji, "Iniesta iz Stockporta" trebao bi postati najplaćeniji britanski igrač u povijesti. Iako važeći ugovor ima do 2027., a zadnji put ga je produžio prije malo više od godinu i pol dana, vrhuška Građana očito je svjesna važnosti Fodena za Guardiolinu momčad, pa ga svim silama žele što duže vezati uz Etihad, gdje bi još godinama mogao dijeliti svlačionicu s Mateom Kovačićem i Joškom Gvardiolom.

Prema novim ugovornim stavkama, uskoro bi tjedno mogao zarađivati 375 tisuća funti, odnosno, više od 440 tisuća eura. Potpis takvog ugovora stavio bi ga na razinu dvije najveće zvijezde u Cityju - Erlinga Haalanda i Kevina De Bruynea.

Foden bi trebao biti jedna od najvećih zvijezda nadolazećeg Eura, ali i (po)najveća uzdanica engleske reprezentacije, za koju je dosad upisao 34 nastupa i četiri pogotka, a Englezi će na Europskom prvenstvu zaigrati u skupini C, gdje ih čekaju Danska, Slovenija i Srbija. Englezi i dalje imaju "prokletstvo" na europskim smotrama, s obzirom na to da su samo jednom dogurali do finala, i to na zadnjem turniru, kada su poraženi od Talijana.

Prvu će utakmicu igrati protiv Srbije u nedjelju od 21 sat u Gelsenkirchenu.

Linker
13. lipanj 2024 07:07