Split 190810.Stadion NK Hajduka u PoljuduPredkolo Evropskog kupa : NK Hajduk - Unirea Na fotografiji : Mario Brkljaca i Duje Cop.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
DUJE ČOP

Potpisao za RNK Split

'Presretan sam dolaskom u novi klub. Na novom sam početku, želim dobar plasman u novoj sezoni, a o Hajduku ne želim kazati ništa loše. Ipak je to moj prvi klub'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. srpanj 2011. 19:43

Duje Čop novi je igrač Splita. Nakon što je oko 15 sati U-21 reprezentativac Hrvatske raskinuo ugovor s Hajdukom gdje se nije našao u planovima trenera Krasimira Balakova koji ga nije vodio ni na prvi dio priprema na Kupres već dva i pol sata kasnije predstavljen je na Parku mladeži kao novo pojačanje 'crvenih'.

Čop je sa Splitom potpisao četverogodišnji ugovor.

- Split je moja budućnost i drago mi je da sam potpisao za ovaj klub. Vjerujem da ovdje mogu napraviti velike stvari. Hajduk je prošlost, lijepa uspomena, uvijek će Hajduk biti klub kojeg volim - istaknuo je 21-godišnji Čop koji je u 55 nastupa za Hajduk postigao 20 pogodaka, a prošle sezone u prvenstvu s pet pogodaka bio treći strijelac 'bijelih' iza Vukušića s 14 i Ibričića sa šest golova.

Na Čopu će u narednoj sezoni biti veliki teret očekivanja.

- Hvala Bogu došlo je vrijeme i da igrači Hajduka dolaze u Split. I drugima su otvorena vrata našeg kluba, ne samo igračima iz Hajduka već nogometašima iz svih klubova. Nadam se da će Čop ovdje potvrditi talent i da će postati prvi strijelac lige - poželio je predsjednik Splita Slaven Žužul koji je uz sportskog direktora Nenada Praliju i trenera Ivana Katalinića sudjelovao na predstavljanju.

Čop će i u Splitu kao i u Hajduku nositi dres s brojem 90. Debitirati bi trebao sutra u prijateljskom ogledu protiv GOŠK-a iz Gabele na Parku mladeži (19.30 sati), a trener Ivan Katalinić najavio je kako će sigurno biti i u kombinacijama za prvi ogled drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu 14. srpnja protiv Domžala.

Linker
24. rujan 2024 22:35