VATRENE ŠPICE

Poslali odgovor kritičarima: Kouassi i Maglica su pravi napadači za velike utakmice

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2013. 09:10

Tražili smo zgoditke napadača, prozivali smo ih radi neiskorištenih šansi i oni su nam poslali odgovor s terena. U najvećoj utakmici jesenske polusezone zabili su Kouassi i Maglica, dva napadača Bijelih čija je siromašna realizacija toliko puta bila tema nakon Hajdukovih utakmica.

Napadač iz Bijele pokraj Brčkog, 22-godišnji Anton Maglica zasluženo je krenuo s klupe u derbiju. Kako i ne bi kada je posljednji pogodak zabio Lokomotivi krajem kolovoza. Trebalo mu je više od tri mjeseca da bi se golgeterskoj maniri vratio na istom stadionu. Od Maksimira do Maksimira zabija Maglica, ali prošlo je utakmica i utakmica. Točno u devetoj utakmici ponovno se upisao u strijelce. Što je radio u međuvremenu? Uglavnom trpio kritike, kako navijača tako i medija. U Maksimiru je derbi počeo s klupe i na kraju uzeo ulogu dobitničkog jokera. Zgoditak za remi u sudačkoj nadoknadi derbija vrijedan je slavlja kao da je i pobjednički. Klupko igrača koje se složilo po Maglici jasno je pokazalo kolika je radost hajdukovaca, pa neka i bod osvojen.

Da bi uopće došli do situacije borbe za drugi gol, pobrinuo se Kouassi u startu dvoboja. Sušić ga je izbacio u situaciju iz koje Kouassi uglavnom nije lagano pogađao ove jeseni. Kao i kod Maglice, realizacija je bila bolna točka Kouassija. Zabio je četiri pogotka, jedan manje od Maglice, ali imao je crnoputi napadač toliko prigoda da je već mogao dostići i dvoznamenkasti broj zgoditaka. Kouassi je često znao izaći pred suparničke vratare, ali njegov šut uglavnom nije pronalazio put do mreže. Primjerice, protiv Osijeka u zadnjoj prvenstvenoj na Poljudu dvaput je gađao suparničkog vratara, a jednom vanjski dio mreže u situacijama “jedan na jedan”. To je bio Kouassijev golgeterski učinak, slično kao i Maglici, trebalo mu najmanje tri do četiri prigode za zgoditak. Zato su Kouassijeva brzina i dribling često gurali 19-godišnjeg napadača na krilo, a ne u ulogu središnjeg napadača. Zbog toga je uz njegovo ime upisano više asistencija (6) nego golova u prvenstvu. Ali, Tudoru je povjerenje vratio na najbolji način. U pravo vrijeme, na pravom mjestu.

Linker
21. rujan 2024 14:18