Damir Krajač / CROPIX
PRIPREME ZA KUP

Bijeli trenirali u Zagrebellu: Maglica zabio ozlijeđenim gležnjem i otpao za srijedu!

Hajduku su, osim Antona Maglice, izvan stroja Andrijašević, Bencun i Caktaš
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 02. prosinac 2013. 19:44

Nisam dobre volje, boli me noga, krivo sam stao, izjavio je po svršetku nedjeljnog derbija u tzv. mixed zoni strijelac za Hajdukovih 2-2 Anton Maglica, a dan kasnije postalo je i jasno zašto 22-godišnji centarfor rodom iz Brčkog nije mogao biti zadovoljan zbog prekidanja tromjesečnog golgeterskog posta: zbog distorzije gležnja otpao je za sljedeća dva nadmetanja ‘bijelih’, u srijedu ponovno u Maksimiru, u kup-dvoboju, te u ponedjeljak u Zadru.

Maglica je u nedjelju ušao u 59. minuti , a u sedamdesetinekoj se ozlijedio pri klizećem startu, no pogodak za 2-2 u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio je baš tom, ozlijeđenom nogom. Trener Igor Tudor i igrači, pa tako ni junaci Kalinić i Maglica, nisu bili dostupni medijima, ali jest dr. Jurica Rakić:

- Radi se o uganuću, oštećenju ligamenata, što zahtijeva minimalno dva tjedna terapije. U utorak ćemo obaviti dijagnostiku u Svetoj Katarini u Zaboku pa ćemo točno znati - kazao je za vrijeme jutarnjeg treninga u Zagrebellu Hajdukov liječnik.

U Zagrebellu kao doma

U sportskom centru NK Zagreb splitski ‘bijeli’ redovito treniraju kad god zbog kalendara i rasporeda moraju nekoliko dana boraviti u hrvatskoj metropoli. U ponedjeljak nisu izazvali nikakvo zanimanje navijača, iako su, za svaki slučaj, dežurala tri policijska kombija, no većina policajaca kratila je vrijeme u kafiću. Vjekoslav Lokica taman je bio završavao trening sa Zagrebom, koji je drugoligašku jesen (18 kola u Ligi 12) završio na trećem mjestu sa 29 bodova, jednim manje od Pomorca, a četiri od vodeće Cibalije. Neki ‘zagrebaši’ ostali su pogledati kolege i prijatelje iz Hajduka, no nije se imalo puno za vidjeti. Oni koji su u nedjelju nastupili imali su regeneracijski trening, ostali na skraćenom terenu pucali i igrali pet na pet, broj je popunio i Tudorov pomoćnik Jurica Vučko, koji bi dobro došao za špicu u prvom četvrtfinalnom ogledu u srijedu...

Čak četvorica ‘out’

Hajduku su, osim Maglice, izvan stroja Andrijašević, Bencun i Caktaš, četvorica koja bi vjerojatno startala u postavi da su svi zdravi, ovako će u špicu po svemu sudeći Kouassi.

Momčad koja je smještena u hotelu Panorama došao je posjetiti i bivši sportski direktor Jens T. Andersson, koji je za vikend bio u Beogradu, dakle i dalje sondira balkansko nogometno tržište.

Linker
22. rujan 2024 14:54