AFP
ITALIJA

Pirlo igra za reprezentaciju

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. rujan 2014. 15:08

Uzbudljiv se dan jučer odvijao u nogometnoj Italiji, no za nas najvažnija vijest glasi. Andrea Pirlo ipak se još neće umiroviti od reprezentativnog dresa.

- Razgovarao sam s izbornikom Conteom i kazao mu da sam za Azzurre uvijek na raspolaganju. Gledao sam našu pobjedu protiv Nizozemske i već se vidi Conteov utjecaj, koji je na mene uostalom ostavio snažan dojam i u Juventusu.

Danas pak Italiji u goste dolazi Norveška (20.45).

- Ispadanje sa SP-a bio je šok! Mnogi su tada govorili da je došlo do sukoba generacija, ali ja sam zagovornik da igraju najbolji - osvrnuo se kaptean Buffon i pogledao prema Norvežanima: - Tradicionalno težak protivnik. Fizički su moćna momčad, a nama će sigurno glavobolje zadavati njihove visoke lopte pred naš gol. S tim smo uvijek imali problema posljednjih nekoliko godina.

Inače, Talijanski nogometni savez (FIGC) ima u planu donijeti odredbu kojom bi se smanjio broj stranaca u momčadima. Razmišlja se o uvođenju odredbe da utakmicu moraju započeti najmanje četiri (do čak šest!) Talijana, a u planu je i smanjenje Serie A i Serie B...

Linker
21. rujan 2024 21:35