INCIDENTNI IBRAHIMOVIĆ

Zlatanov lakat: 'Najbolje da me kazne s 40 utakmica jer sam udario čovjeka od 150 cm'

Šveđanin balkanskih korijena u jednom trenutku je gradio pristup lopti i pritom "ovlaš" laktom pogodio Davida Alabu posred lica. Prekršaj za crveni karton za svakog igrača, osim ako se zove Zlatan Ibrahimović
Piše: ArhivaObjavljeno: 09. rujan 2014. 20:48

Na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. Šveđani se nisu proslavili u remiju protiv Austrije. Završila je utakmica 1-1, a prvi su poveli Austrijanci preko David Alabe, a Zengin je na asistenciju Zlatana Ibrahimovića pogodio za Švedsku.

No, asistencija nije jedni trenutak po kojem ćemo pamtiti Ibrahimovićevu izvedbu iz ovog susreta. Šveđanin balkanskih korijena u jednom trenutku je gradio pristup lopti i pritom "ovlaš" laktom pogodio Davida Alabu posred lica. Prekršaj za crveni karton za svakog igrača, osim ako se zove Zlatan Ibrahimović.

'Ma da, najbolje da me kazne s 40 utakmica. Alaba je dvaput krenuo na mene, a treći put sam pokušao zagraditi loptu. On je visok 150 ili 160 centimetara pa je jasno da je udario u moj lakat' - opravdao je svoj postupak Ibrahimović.

Naravno, Alaba je bio konsterniran nedostatkom sankcije za Ibrahimovića: 'To je bio čisti crveni karton za mene. Sudac se preplašio Zlatana.'

Linker
21. rujan 2024 23:33