CROPIX
JEDNOM SU POGODILI...

Otkriveno tajno pojačanje Hajduka: Stigao Ganac koji je ponikao zajedno s Ohandzom

Riječ je o igraču čiji identitet na presici nakon susreta javnosti nije htio otkriti trener Damir Burić
Piše: Frane VulasObjavljeno: 24. kolovoz 2015. 20:48

Tajanstveni Hajdukov Ganac je Osman Seidu. Tamnoputi 19-godišnji stoper koji je stigao na Poljud i koji je za vrijeme nedjeljnog susreta Hajduka i Osijeka izazvao intrigu pojavom u svečanoj loži stadiona je Osman, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o igraču čiji identitet na presici nakon susreta javnosti nije htio otkriti trener Damir Burić. Prebacivao je Burić u toj situaciji lopticu na u prostoriji neprisutnog sportskog direktora Gorana Vučevića koji se već neko vrijeme distancirao od izjava, ali je ipak ime poslije procurilo u javnost.

Ostaje potpuno nejasno čemu tolike igre i igrice, jer ako su ga htjeli držati u tajnosti ili ga pak još malo pritajiti dok se sve ne finalizira što je onda tamnoputi nogometaš radio u loži naočigled svih na stadionu? Nejasno je i zbog toga što se već i ranije spominjala akvizicija stopera iz Gane, o čemu se i pisalo.

No, zanemarimo to. Osman je 190 centimetara visoki lijevi bočni/stoper koji može zaigrati i na poziciji defenzivnog veznog igrača. Bio je član Raisa Awudu Isaka Soccer Academy (RAISA), nogometne akademije u domovini. U njoj je bio i Kamerunac Franck Ohandza Zoa.

I Osman na Poljud stiže posredstvom istog menadžera Marijana Šišića. Vjerojatno je i Ohandza rekao koju lijepu riječ o Osmanu.

Navodno je dosad mladi Ganac bio i na treninzima/probama u Manchester Cityju (mlada momčad), portugalskoj Vitoriji Guimaraes i turskom Bursasporu.

Osman bi trebao pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji "bijelih". Očekuje se da će uskoro i službeni Hajduk potvrditi njegov angažman.

Za početak će odraditi par treninga s B momčadi, nakon čega bi se trebao priključiti prvoj momčadi. Bit će to već treće obrambeno pojačanje Hajduka u zadnjih desetak dana, nakon dolazaka Hrvoja Milića i Argentinca Juliana Velazqueza.

Linker
22. rujan 2024 10:42