Tomislav Kristo / Cropix
UOČI SLOVANA

Sušić uopće ne sumnja u Hajduk: 'Nikada nisam bio tako uvjeren da prolazimo dalje'

Hajduk nije imao većih problema protiv Osijeka, dugo je bilo 1-0, sve do 88. minute, ali pobjeda "bijelih" uopće nije dolazila u pitanje. Odavno u Splitu nije gostovala tako bezopasna momčad kao što je Osijek, pa Kohorta i drugi navijači osječkog prvoligaša imaju razloga za veliku zabrinutost po pitanju opstanka u elitnom razredu.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 26. kolovoz 2015. 13:58

Utakmica na Poljudu zaključena je s visokim 3-0 rezultatom pa je to bio povod velikog slavlja navijača, i to ne zato jer su “bijeli” osvojili tri važna boda u prvenstvu već kao najava presudnog ispita u četvrtak protiv Slovana za ostanak na europskoj sceni. Igrače Hajduka sigurno je preplavio divan osjećaj kad su ispraćeni ovacijama i skandiranjima ohrabrenja: “Idemo dalje”.

Zvižduci za baklje

U ambijentu utakmice poseban događaj, s obzirom na silnu nadmoćnost Hajduka i neupitnu pobjedu, zbio su u 50. minuti kad poneki iz Torcide po tradiciji bale baklje podsjećajući da je 1950. osnovana ta navijačka družina. Zanimljivo, čim je zapaljena prva bengalka sa svih strana tribina krenuli su zvižduci prema sjeveru, a kad su gledatelji uočili žar druge baklje prosvjedi su se pojačali. To je bila poruka rukovodstvu kluba navijača Hajduka da većina gledatelja, pristalica bijelog dresa, ne želi više uporabu pirotehničkih sredstava tijekom utakmice. Konačno, valjda je i onima najtvrdoglavijima, koji su si umislili da su oni zvijezde kluba, postalo jasno koliku štetu rade navodnom voljenom Hajduku.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić, na kraju svog mandata (s velikom sigurnošću može računati na nastavak svoje vladavine na Poljudu još četiri godine), prvi put je baš ozbiljno progovorio o ispadima dijela navijača, praktički huliganima koji dovede u pitanje opstanak kluba, bolje rečeno projekta “Naš Hajduk”. O da, moglo bi mu se prigovoriti zašto tako beskompromisno nije reagirao znatno ranije, ali ipak je bolje sad nego nikad.

Najbolji igrač Hajduka u posljednje četiri utakmice Tino Sušić (bilježim zadnje četiri jer je u nizu odigrao svih 90 minuta), uvjeren je da će Hajduk u četvrtak preskočiti Slovan. On je jedan od onih koji vjeruju u magičnu moć Hajdukovih navijača:

Gromoglasna publika

- Česi su ozbiljna momčad, ali bez obzira na njihovu snagu mi ostajemo na nogama, nastavljamo igrati u Europskoj ligi. Prošle godine kad smo imali povoljniji rezultat, 1-2 protiv Dnjipra, nisam ni izbliza bio tako uvjeren da možemo proći dalje, kao ovog puta. I prije godinu dana imali smo podršku od preko trideset tisuća gledatelja, ali znam da će to sada biti gromoglasnije, jače - rekao je Tino Sušić.

Da je ušlo u Češkoj...

• Igrate sve bolje?

- Mogu i bolje. Trebao bih dati gol… Eh, da je ušla ona u Liberecu bilo bi nam lakše. Kad sam šutnuo vidio sam je u mreži. Ali ako nije u Liberecu onda se nadam da će u četvrtak doći i moj pogodak. No, nije bitno hoću li ja biti strijelac, ključno je da pobijedimo s dva razlike.

• Igrate li posljednje utakmice u bijelom dresu, jer bliži se kraj prijelaznog roka?

- Nemojte molim vas otvarati to pitanje. Vjerujte mi da o transferu ne mislim, više se ne opterećujem. Bit će ako Bog da… Napatio sam se ove zime, u klubu su mi govorili kako je posao gotov, kako idem u Inter, spominjali neke cifre i onda je odjednom sve stalo, propalo. I pogodilo me, platio sam ceh slabom formom. Zato pustite priče, meni je važno igrati u ovom trenutku za Hajduk, vjerujem i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ružni napisi o ocu

Još je rekao kako se ne voli razmetati, niti upuštati u bilo kakve kombinacije, kako mu smetaju pojedini napisi u kojima se neki komentatori okomljuju na njegovog oca Seada

- Čovjek se usudio očitati lekciju mojem ocu, napisao da moj otac Sead “i nije bio neki igrač”. Ja ga nisam gledao, ali sam se naslušao hvalospjeva na račun talenta mog oca, pa da je i četvrtina bila istinita, to je mnogo.

Na treningu izgleda kao da je za Real

Tino Sven Sušić rođen je u Sarajevu 13.veljače 1992. (ima putovnice Bih i Balgije), ofanzivni vezni igrač, reprezentativac Bosne i Hercegovine (osam utakmica, igrao je na mundijalu u Brazilu), u dresu Hajduka odigrao je 107 utakmica (89 puta u početnom sastavu tako da ga se apsolutno mora tretirati kao standardnog od 2012.), postigao je za Hajduka 13 golova, imao je 18 asistencija. Sušića je u prvu momčad postavio Mišo Krstičević (Hajduk – Skonto 2-0, 19.7.2012.), on je o njemu govorio:

-Kako igra na treningu mogao bi otići u Real.

Linker
22. rujan 2024 12:27