CROPIX
BRBIĆ OPTIMISTIČAN

HAJDUK IGRA VIŠE OD UTAKMICE 'Želimo klub vratiti na grane kojima pripada'

Uzvratna utakmica protiv Slovana za nas je ne samo utakmica sezone nego petoljetke budući da nam ona jako puno znači u financijskom, ali i sportskom smislu
Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2015. 19:52

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić u utorak je izjavio kako očekuje da će njegova momčad u uzvratnoj utakmici završne runde kvalifikacija u četvrtak na Poljudu pobjediti češkog predstavnika Slovan iz Libereca i plasirati se u nogometnu Europsku ligu te je pozvao navijače da pomognu klubu u tom nastojanju.

U prvoj utakmici prošlog je tjedna Hajduk u Liberecu izgubio 0-1.

"Uzvratna utakmica protiv Slovana za nas je ne samo utakmica sezone nego petoljetke budući da nam ona jako puno znači u financijskom, ali prije svega u sportskom smislu da se Hajduk ponovno vrati na grane kojima pripada. Očekujem sigurnu pobjedu Hajduka i nadam se prolazu u Europsku ligu", rekao je Brbić u utorak novinarima.

Pozvao je navijače Hajduka da u četvrtak u uzvratnoj utakmici protiv Slovana na Poljudu budu pravi i uz klub i pomognu momčadi da, kako je rekao, zajedno proslave plasman Hajduka u Europsku ligu.

"Bez Torcide utakmice nemaju smisla", dodao je Brbić.

Odogovarajući na novinarske upite Brbić je kazao kako ne vjeruje da će u četvrtak navijači Hajduka na Poljudu koristiti pirotehniku. Osudio je eksces na prvoj utakmici prošlog tjedna u Liberecu u kojem je skupina Hajdukovih navijača upalila baklje, a vatra je zahvatila stolice na stadionu te je morala intervenirati i policija.

"Ne bih htio izjednačiti sve navijače sa tom skupinom, jer od tisuću navijača imamo deset koji rade štetu i njih se trebamo riješiti", kazao je Brbić.





Tvrtka Zvečevo novi sponzor Hajduka

Uprave splitskog nogometnog kluba Hajduk i tvrtke za proizvodnju slatkiša "Zvečevo" iz Požege u utorak su potpisale dvogodišnji ugovor o poslovnoj suradnji po kojem će se na omotima čokolada ove tvrtke nalaziti grb Hajduka s natpisima "Samo ti" i "Volim te", a zauzvrat Hajduku će od svake prodane čokolade pripadati jedna kuna.

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić je istaknuo kako ovaj ugovor iznimno važan za splitski klub, te da je on mjesecima pripreman.

Predsjednik Uprave "Zvečeva" Marin Pucar je istaknuo kako je ovo ugovor koji je potpisao "s najvećim zadovoljstvom, a najmanjim poslovnim interesom". Istaknuo je kako u Hrvatskoj osim Crkve i Hajduka nitko ne može napraviti ovakvo zajedništvo.

"Ako se u Hrvatskoj dijelimo na Slavonce, purgere, Zagorce, Dalmatince i Istrijane, a u Dalmaciji na Splićane i vlaje, onda u Crkvi i Hajduku nema podjela", istaknuo je Pucar rekavši za sebe da je Dalmatinac koji živi u Slavoniji.

Potpisivanju ugovora u Splitu nazočio je i gradonačelnik Požege Vedran Neferović koji je rekao kako mu je drago da tvrtka iz tog grada pomaže Hajduku.

Linker
16. rujan 2024 10:49