Drago Sopta/Cropix
JURČIĆ O KAOSU U HNL-U

'Osobno sam doživio kada na benzinskoj nitko ne izlazi iz autobusa jer nema ni za čips'

Teško je raditi kada se ne dobiva plaća, a nogomet je "poluvojnički" sustav i jako je teško držati disciplinu kada nema novca, komentira Jurčić probleme u HNL-u
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. rujan 2011. 16:36

DinamoŠibenik? O subotnjoj utakmici s 14-plasiranom momčadi Prve HNL trener hrvatskog prvaka Krunoslav Jurčić nije razglabao previše. Ponudio je tek nekoliko kurtoaznih rečenica:

- Gledao sam neke utakmice Šibenika na videu. Onu sa Splitom u cijelosti. Šibenčani su izgubili u šokantnoj završnici. Izvedba je međutim bila bolja od rezultata. Najviše me se dojmio mladi Jakoliš. Nama su domaće utakmice uvijek nezgodne poslije europskih pražnjenja. No, Dinamov je cilj osvajanje prvenstva i bez obzira na umor želimo uzeti tri boda. Nećemo pritom puno rotirati momčad, jer nas očekuje dvotjedna stanka. I nećemo ići u karantenu. Od šestog mjeseca smo u karanteni. Igračima je puna kapa – tvrdi Jurčić.

Za susret sa Šibenikom trener Dinama ne računa (zbog ozljeda) na Badelja i Tomečaka. No, u konkurenciju se vraća Ivan Krstanović.

- Prema nalazima ultrazvuka kod Badelja nema rupture i njegov oporavak ne bi trebao dugo potrajati. No, konačnu riječ imati će liječnička služba.

Jurčić nije definirao sastav, ali jedan je igrač za subotu siguran: Josip Šimunić.

- Njemu su bitne utakmice kako bi se što prije vratio u formu. Joe je potreban Dinamu, ali i reprezentaciji. Uspijeh reprezentacija puno znači svima u hrvatskom nogometu. Napose Dinamu.

No, hrvatski nogomet nisu samo reprezentacija i Dinamo. Postoji i ''tamna strana hrvatskog nogometa''. Sve je više prvoligaških klubova u financijskoj krizi. Nakon Varaždina i Karlovca štrajkom prijete i nogometaši Rijeke.

- Znam dosta o situaciji na Kantridi, jer sam bio na piću sa stručnim stožerom Rijeke. Kao trener uvijek ću zagovarati interese struke. Od trenera se traži da pripremi momčad i drži pod stegom tridesetak ljudi. Nogomet je poluvojnički sustav.

Nema tu demokracije. A kako možeš kontrolirati situaciju kada igrači sedam mjeseci nisu dobili plaću? Nažalost, s tim se problemima danas bori pola Hrvatske lige. Osobno sam doživio kada na benzinskoj nitko ne izlazi iz autobusa, jer nema novaca niti za čips. Budućnost HNL-a očito je u smanjenju lige. Malo se kasni, ali bolje ikad nego nikad.

Članovima besplatan ulaz

Članovi GNK Dinamo sa svojim članskim iskaznicama i barkodom na istima na utakmicu Dinamo - Šibenik imaju besplatan ulaz na tribine istok ili sjever.

Linker
24. rujan 2024 18:36