Duje Klaric / CROPIX
HAJDUK - RUBIN 1:1

Odlični Bijeli se ponovno napromašivali pa remizirali sa jakim Rusima iz Kazanja!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. srpanj 2014. 20:27

Počelo je s kišom, zavjesama kiše, a završilo – sunčano. Takav je bio i Hajduk, u grču s početka, pa je primio gol, pa promašen penal, sve naopako , ali na kraju zasluženi povratak, 1:1, vrlo solidna partija, dobar Mijo Caktaš, ne samo zbog pogotka.

Loše je jedino što je sve dobro vidio – John Glynn, Dundalk-scout. Hajduk je u Sloveniji ostao bez pobjede, ali je barem zabio gol, nakon tri sušne utakmice. Tri remija, dva poraza.

Vodstvo Rubina dogodilo se nakon pola sata tvrde igre, koprodukcija Livaje i Devića, zdesna na rubu šesnaesterca centrirao je Livaja, a Dević nogom, ispružio je ispred Milovića, samo proslijedio u mrežu – 1:0.

Bila je to 33. minuta.

Nasuprot ubrzo penal za Hajduk. Pucao je Gotal slijeva iskosa, golmanu je lopta ispala, natrčao je Maglica, a Nesterenko ga je pokupio, srušio. Najstroža kazna za "bijele", baš kao protiv Kubana, opet isti izvođač i opet – promašaj.

Bradarić je ponovno ciljao lijevo, ali sad prizemno (protiv Kubana je promašio pucajući lijevo visoko). Vratar ga je pročitao, odbio loptu do vratnice, bila je to odjednom zgoda za Kouassija, da je barem on popravio stvar, ali je i on bio neprecizan.

Odbijanac je ispalio pokraj suprotne vratnice u golaut. Kako li je samo to uspio promašiti?! Začarani slovenski golovi...

Ipak, ne zadugo, Hajduk je do zasluženog izjednačenja stigao u 50. minuti, dugo rađanje pogotka, Caktaš je u solo-akciji pucao iskosa s lijeve strane, golman odbio, lopta je nastavila polagano ulaziti u gol, stizao je stoper "zelenih", izbio je, ali je pomoćni sudac Rafael Ajdovec mahnuo barjačićem: ajde Ajdovec, nema ovdje FIFA uređaja 'goal-no goal', vjerujemo međašnjem da je lopta prešla crtu.

Veliko veselje "bijelih", Hajduk je poravnao makar mrežu nije zatresao. Dugo putovanje do gola! To je bio i konačan rezultat.

U Kranj je na utakmicu s Rubinom došao John Glynn, skaut i snimatelj Dundalka, najavio se "bijelima" i oni su po njega otišli na ljubljanski aerodrom Brnik. Uveli ga na tribine stadiona Triglava, 'iza zatvorenih vrata'. Zauzvrat Hajduk odmah u Irsku šalje svoga snimatelja Željana Prkića koji će danas poletjeti u Irsku, da na licu mjesta snimi susret Dundalk – Jeunesse d'Esch i hitro donese materijal dojmova.

John Glynn je gledao i snimao malom kamerom, skaut iz stožera trenera Dundalka Stephena Kennyja. Kazao je:

- Hajduk je zbilja odlična momčad, baš kao što smo i očekivali svidjeli su mi posebno Maglica i Kouassi kao opasni napadači, prava napast.

Inače, Aleksandar Prudnjikov, u redovima Rubina, zanimljiv je Hajduku. Gledalo ga se, ušao je u nastavku... Kakav je igrač?! Raspitivalo se za tog napadača, 25 godina, bio je na posudbama.

Pitali su i Livaju, kakav je? Dobar je...

Na utakmici inače svita menadžera, prije svega Talijan Federico Pastorello, koji je puno pomogao Hajduku oko odlaska Marija Pašalića i otvorio vrata u Chelsea, ali je zapravo još tamo prije četiri godine odveo i Marka Livaju, iz Hajduka u Inter, ali i sad iz Intera/Atalante u Rubin Kazan, od čega je Hajduk utržio svojih 50.000 eura.

S njim su bili i njegovi suradnici Vincenzo Cavaliere i Anthony Šerić. Utakmicu je gledao i Boris Živković, također danas u menadžerskim vodama.

A Prudnjikov? Vidjet ćemo...

Hajduk – Rubin 1:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Dević (33), 1:1 Caktaš (50)

Hajduk (4 – 3 – 3): Stipica – Vršajević, Maloča, Milović, A. Milić – Sušić (od 46. Vlašić), Bradarić (od 46. Anđelković), Caktaš – Kouassi (od 76. Jo), Maglica (od 76. Bencun), Gotal.

Rubin (Kazan, Rusija) (4 – 4 – 2): Nesterenko – Kuzmin, Diakite, Burlak, Nabjulin – Soboljev, Kisljak, Karadeniz, Mogilevets – Livaja, Dević. Još su igrali Kverkvelija, Getigežev, Navas, Eduardo, Kambolov, Dogan, Bibilov, Prudnjikov, Portnjagin, Mulin, Asmour.

Linker
06. listopad 2024 10:20