Tomislav Krišto/CROPIX
SLATKE BRIGE

O Čačiću ovisi tko će pobjediti u utrci Krstanovića i Beqiraja za prvog strijelca lige

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. ožujak 2012. 00:57

Fatos Beqiraj, Ivan Krstanović i Ante Rukavina u prvenstvu su ove godine postigli 26 golova. Od 55 koliko su Modri zabili. Naravno, nitko od današnjih Dinamovih napadača ne može sustići ona fenomenalna 34 gola Eduarda u sezoni 2005/06., ali Beqiraj je recimo već sad pobijedio prošlosezonskog najboljeg strijelca Sammira koji je tada zabio 10 pogodaka.

U ovoj našoj ligi, u kojoj je Dinamo već postao prvak, zanimljiva borba vodit će se za titulu najboljeg strijelca. Modrim golgeterima Beqiraju i Krstanoviću prijeti hajdukovac Ante Vukušić. Međutim, ništa manje zanimljiv okršaj neće biti onaj za prvog golgetera Dinama.

Fatos Beqiraj u ovom trenutku vodi rezultatom 13:9. Crnogorski reprezentativac je u Prvoj HNL zabio četiri pogotka više. Međutim, isto tako je popularni Beqo imao veliku prednost kad je u pitanju minutaža. On je odigrao 1478 minuta, dok je momak iz Tomislavgrada na travnjaku boravio 922 minute. Kao što vidite, o tituli najboljeg strijelca Dinama, ali i kompletne Lige, mogao bi odlučiti trener Ante Čačić!

Kad smo kod toga, onda je Beqiraj u prednosti.

- Krstanović ulazi s klupe i zabija. Nema razloga to mijenjati - kazao nam je jučer nakon treninga Dinama trener Čačić.

Lijepo je to za Čačića i Dinamo, ali nije dobra vijest za Krstanovića koji je gladan golova i koji ponovno želi biti najbolji strijelac HNL-a. A kad je tako gladan, onda njegovi ulasci u igru ponekad autoriziraju sebičnost. Jednu takvu zamjerio mu je trener u Varaždinu, čak mu je zaprijetio.

- Hoćeš van!?

Ne znamo je li ta Čačičeva rečenica razljutila dobroćudnog diva, ali kolege koji su bili u Varaždinu kažu da nakon utakmice nije dao izjavu za medije. A kad Krstanović ne daje izjave novinarima, onda, to nas ući povijest, nije baš sretan s onim što mu se događa u svlačionici. Ona njegova 'pitajte trenera za izjavu’ u epohi Krunoslava Jurčića već je ušla u legendu. obračun dvojice najboljih strijelaca ne dira previše trenera Modrih. Točnije, ne dira ga uopće. Dinamo pobjeđuje, a Čačiću nije bitno tko će gurnuti loptu u mrežu.

- Imam slatke brige... - sa smiješkom kaže Čačić.

Naravno da su brige slatke. U vječitom derbiju s Hajdukom Beqiraj je indisponiran, uđe Krstanović i odigra jednu od svojih najboljih utakmica karijere. Postigao je gol, izborio jedanaesterac i onda još jednom zabio.

- Želim biti najbolji strijelac Lige. To i mogu - kazao je nakon Hajduka veseli Krstanović.

Eh, u sljedećoj utakmici sa Slavenom Belupom, kad su svi očekivali da će heroj velike pobjede nad Majstorima s mora biti u igri od prve minute, trener ga je opet posjeo na klupicu. Čekaj ti svoje Krle, najbolji si kad uđeš, misli si Čačić, statistika mu daje za pravo.

A onda Beqiraj protiv Slavena Belupa biva junakom, postiže dva pogotka da se na ljestvici strijelaca odvaja od Krstanovića.

- Želim biti najbolji strijelac Lige. To i mogu - kaže Beqo nakon gostovanja Farmaceuta.

Jeste li primijetili? Izjave Beqiraja i Krstanovića potpuno su iste.

U Varaždinu Beqiraj svoje prilike nije iskoristio, a 'vjećna rezerva’ Krstanović postiže pogodak.

- Bit ću najbolji strijelac Lige!

To je kolegama kazao crnogorski reprezentativac, iako nije zabio gol. Ovoga puta bio je konkretniji, dok, kao što smo već napisali, Krstanović nije kazao ništa. Zaista će do kraja biti zanimljivo.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
24. rujan 2024 12:28