Ranko Suvar / CROPIX
MODRA EUROPA

Dinamo može biti nositelj u 4. pretkolu Lige prvaka, ali mora navijati za bečki Rapid i Cluj!

U slučaju da da Dinamo bude nositelj, u odlučujućem pretkolu Lige prvaka mogući protivnici bili bi slovačka Žilina, Partizan, Cluj, Helsingborg i Rapid Beč
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. ožujak 2012. 16:22

Da se ovoga trenutka zaustave sva europska prvenstva, Dinamo ne bi bio nositelj u 4. pretkolu Lige prvaka! Međutim, izgledi za ulogu nositelja još nisu propali, moraju mu se poklopiti rezultati prvenstava u Austriji i Rumunjskoj, na ruku bi Modrima išlo da njihovi prvaci budu klubovi s nižim koeficijentom od Dinamovih 24.774. U Rumunjskoj je ta priča izvjesnija jer Steaua, koja ima bolji koeficijent od Dinama (26.764), za vodećim Clujem (18.764) zaostaje osam bodova.

Veliki problem leži u prvenstvu Austrije, gdje prvak ne bi smio biti Red Bull Salzburg (29.225) jer ima bolji koeficijent od Dinama. Modri navijaju za drugoplasirani Rapid iz Beča, koji nije biti blizu modrom europskom koeficijentu. Međutim, 'kvaka’ koja zatvara vrata Dinamu kao nositelju u 4. pretkolu je činjenica da Salzburg ima 3 boda prednosti u odnosu na Rapid.

U slučaju da Red Bull Salzburg na kraju izvisi i ne postane prvak, Dinamo postaje nositelj i u odlučujućem pretkolu Lige prvaka mogući protivnici bili bi slovačka Žilina, Partizan, Cluj, Helsingborg i Rapid Beč. Tako sada stoje stvari, Partizan ima šest bodova prednosti ispred Crvene zvezde, Žilina tri boda prednosti pred Slovanom iz Bratislave. Cluj dva boda bježi bukureštanskom Dinamu, dok je Helsingborg prvak Švedske.

Izvjesno je da su Modri nositelji u drugom i trećem pretkolu, a mogući protivnici prema sadašnjem stanju su Legia, Šerif, Debreceni VSC, Maribor, Ventspils, Helsinki, Ekranas, Zestafoni, Shamrock Rovers, AEL Limassol...

Linker
24. rujan 2024 14:31