Tomislav Krišto/CROPIX
DINAMOVIH ŠEST OD ŠEST

U LOVU NA TANCA Čačić ima najbolji proljetni start u posljednjih šest godina!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. ožujak 2012. 18:38

Bilo je to uistinu pobjedničkih sedam dana za Antu Čačića. Pobijedio je Hajduk, pa Slaven Belupo, preživio je u “slučaju Bišćan”, a onda je u Varaždinu njegova momčad odigrala najbolju utakmicu dosad.

- Kako sezona bude odmicala, mi ćemo igrati sve bolje - kazao je nedavno Čačić, međutim, zvučalo je to kao fraza.

Ipak, činjenica jest, Dinamo igra sve bolje. Dosta je onih čak i unutar Dinama koji se ne slažu s Čačićevim rotacijama, stalnim izmjenama igrača, koji postaju nezadovoljni, priča o laganim treninzima pročula se i prije sukoba s Bišćanom. Međutim, nitko ne može Čačiću osporiti zasluge, napredak se vidi, a i brojke idu potpuno u prilog današnjem treneru.

- Moj je cilj da proljeće ne bude tužno, već da igramo atraktivno i efikasno, bolje nego prijašnjih sezona - najavio je Čačić po dolasku na Dinamovu klupu.

U prvi mah nije izgledalo da ima šanse nešto promijeniti, no, kažemo, statistika je uz njega. U zadnjih šest godina, dakle, od 2006. kad je Dinamo osvojio prvi naslov u ovom zadnjem nizu, momčad nikad nije u prvih šest proljetnih kola bila tako uvjerljiva kao ova Čačićeva “škvadra”. On je ostvario svih šest pobjeda, što je uspjelo jedino Branku Ivankoviću, ali je Tanac imao daleko lošiju gol-rezliku od Čačića. Ivankovićev je Dinamo u istom razdoblju zabio 13, a primio šest pogodaka. Ovih 16:1 uspio se tek u dva navrata približiti Kruno Jurčić, ali on nije imao stopostotni učinak u tih šest utakmica.

Linker
24. rujan 2024 14:30