KARLO SUTALO
COCA-COLA CUP 2024.

‘Za nas je Coca-Cola Cup kao Europsko prvenstvo‘

Odvija se velika borba za prolaz na Državnu završnicu u Rijeku
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2024. 14:25

Zagreb je postao središte amaterskog nogometa u sklopu Coca-Cola Cup 2024., najvećeg malonogometnog turnira u Europi.

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a u Zagrebu je odigrana prva regionalna završnica. Coca-Cola Cup 2024. započeo je u siječnju, a više od 140 turnira odigrano je u Hrvatskoj do početka lipnja. Sudionici u godištima 2006. i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađi u ženskoj i muškoj konkurenciji i ove su se sezone kroz kvalifikacijske turnire borili za prolaz na veliku Državnu završnicu koja će se održati u Rijeci. Na nogometnim terenima ŠRC Sopot okupile su se najbolje ekipe grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije. Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

image

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFE i UEFA foundation for Children na prošlogodišnjoj Međunarodnoj završnici pobjednicima je dodijelio medalje. Plazma Sportske igre mladih i UEFA foundation for Children već niz godina surađuju i na promociji ženskog nogometa

KARLO SUTALO

Djevojke se u kategoriji U-18 kroz kvalifikacijske, županijske i regionalne turnire natječu za titulu državnih prvakinja.

"Turnir je odličan, obožavamo ga igrati, a prijavile smo se sa željom da se ponovo plasiramo na Državnu završnicu. Konkurencije ja dobra, a za Rijeku ćemo se trebati još bolje pripremiti. Prošle godine bile smo u Splitu na Državnoj i Međunarodnoj završnici, a to nam je dodatna prilika da se družimo i potvrdimo što sve znamo. Za nas je Coca-Cola Cup kao Europsko prvenstvo!", rekla nam je Luana Vanjak iz ekipe Meduzica prošlogodišnjih Državnih i Međunarodnih pobjednica.

image

Luana Vanjak sa svojom ekipom Meduzice u Rijeci će braniti titulu državnih pobjednica

KARLO SUTALO

Meduzice u sastavu Lana Klobučarević, Luana Vanjak, Marta Pešut, Paola Grahovac, Marija Došen, Magda Vrtarić, Ema Šporčić, Tia Stefanović i Marta Ivić su najbolje ženska ekipa na regionalnom turniru u Zagrebu te će ove godine u Rijeci braniti titulu.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sudjelovanje na svim razinama potpuno je besplatno.

Ekipe U-16 odigrale su napete utakmice, a uz lijepe poteze nogometaši su se istakli i fair playom, a plasman u Rijeku izborila je ekipa Kustosi u sastavu: Jakov Klarić, Luka Merđan, Borna Novosel, Toni Kolaković, Leo Selimić, Josip Celegin, Nino Belčić, Luka Srpek, Niko Semin i Jan Cindrić.

image
KARLO SUTALO

"Bilo je sjajno, ekipe su bile fenomenalne, igra zanimljiva i sretni smo što smo pobijedili. Na regionalnom turniru bilo je jako dobrih ekipa, a srećom smo se dobro pripremili, imamo sjajnu ekipu i idemo dalje. Najbolje se osjećam kad igram nogomet, svake godine ne propuštamo Coca-Cola Cup jer je sjajan turnir. Odlazak na Državnu završnicu znači nam puno i veselimo se Rijeci!", poručio je kapetan pobjedničke ekipe Vrbovec u godištu U-18.

Karlo Pajsar, Leon Kamenarić, Petar Barić, Leon Horvat, Bernard Vreš, Leo Kuzmek, Vito Gubijan, Karlo Kelačić, Matija Huzjak i Hrvoje Iviček iz ekipe Vrbovec odmjerit će snage s najboljima na Državnoj završnici u godištu 2006. i mlađi.

image
KARLO SUTALO

U Rijeci će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koja su se plasirala na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Zero Waste održan je u svim županijama u Hrvatskoj, a na 30 edukativno-sportskih evenata sudjelovalo je 35.000 djece. Stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada djeca primjenjuju na svim Coca-Cola Cup turnirima.

Regionalni turniri Coca-Cola Cupa nastavljaju se u Prelogu gdje će se sastati momčadi iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Rijeka će ugostiti najbolje iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, dok će ekipe iz Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske prolaz tražiti na turniru u Slavonskom Brodu. Nakon odigranih županijskih završnica u Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pobjednici će se sastati na regionalnom turniru u Daruvaru, a u Splitu će se sastati nogometašice i nogometaši iz Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

image
KARLO SUTALO

Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 110.000 djece i mladih.

Linker
14. lipanj 2024 14:30