Getty
VELIKI PREOKRET

Transfer koji spašava karijeru: Kranjčar u 31. godini našao novi klub daleko od Hrvatske

Niko Kranjčar napokon se skrasio u novom klubu. Iako je cijeli transfer zamalo propao, bivši hrvatski reprezentativac nastavit će karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, u New York Cosmosu.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. ožujak 2016. 18:16

Legendarni klub iz New Yorka za koji su igrali Franz Beckenbauer, Pele, Iko Buljan i druge legende, službeno je potvrdio transfer, što je svojevrsni preokret u priči koja je zamalo završila loše po hrvatskog veznjaka.

Kranjčar je u siječnju raskinuo ugovor s kijevskim Dinamom, nakon što je proveo dvije godine na posudbi u Queens Park Rangersu, a u veljači se pojavio na treningu New York Cosmosa, kluba koji se natječe u drugom razredu sjevernoameričkog nogometa.

31-godišnji veznjak održavao je formu trenirajući s igračima Cosmosa, ali do potpisa ugovora nije došlo jer je slavni klub već imao maksimalnih sedam stranaca. Rješenje je bilo bi da jedan od stranaca dobije status domaćeg igrača, što se na kraju i dogodilo.

"Uživam u Cosmosu, radeći s ovim igračima i trenerom, a stil igre mi odgovara. Jedva čekam službene nastupe", poručio je Niko nakon potpisa.

New York Cosmos je sedmi klub u Kranjčarovoj karijeri nakon zagrebačkog Dinama, Hajduka, Portsmoutha, Tottenhama, kijevskog Dinama i QPR-a.









Linker
30. rujan 2024 11:25