PORTSMOUTH, UNITED KINGDOM - DECEMBER 26: Niko Kranjcar of Portsmouth runs into Scott Parker of West Ham during the Barclays Premier League match between Portsmouth and West Ham United at Fratton Park on December 26, 2008 in Portsmouth, England. (Photo by Christopher Lee/Getty Images)
 Christopher Lee/Getty / 2008 Getty Images
IMA NEKA TAJNA VEZA

ON ĆE POSTATI NAJBOLJI IGRAČ SAD-A! Poznati detalji kako je Niko stigao Amerike

Piše: Marina BenčićObjavljeno: 25. ožujak 2016. 14:18

Hrvatski nogometaš Niko Kranjčar (31) svojim je dolaskom u američki klub New York Cosmos napravio pravi potez. Tražeći potencijalni klub kako bi vratio kondiciju nakon odlaska iz kijevskog Dinama, pronašao se među klubovima SAD-a koji sada igraju predsezonu.

Kranjčar je preko obiteljskog prijatelja i bivšeg generalnog direktora New York Red Bullsa, Jeromea de Bontina, krenuo na treninge s Cosmosima s kojima je prošli tjedan potpisao ugovor.

"Došao sam tu samo trenirati. Svi u Europi su znali da nisam igrao šest ili sedam mjeseci. U Ukrajini je bila zimska pauza, a krajem siječnja odlučio sam raskinuti ugovor s Dinamom iz Kijeva. Mislio sam da je to najbolje za moju karijeru. Vidio sam da u SAD-u sezona počinje u ožujku tako da samo pomislio kako bi moglo biti klubova s kojima se mogu pripremati u predsezoni, što je bilo važno pri donošenju odluke", rekao je Kranjčar koji je imao ponude i iz Francuske, Engleske i Kine.

"Da sam otišao u Englesku, nakon ovako duge pauze, sumnjam da bi čekali da se vratim u formu, zato smatram da je ovo bio najbolji izbor", dodao je.

Američkom ligom je oduševljen i "iznenađen standardima kluba te zdravom atmosferom među igračima". Trenutni plan mu je vratiti se u formu kako bi ponovno zaigrao na najvišoj razini, a nakon toga će odlučiti o daljnoj karijeri.

Što se tiče reprezentacije, Niko Kranjčar je izjavio kako je još predaleko od toga i da se o toj temi zasad ne može niti raspravljati.

"Vjerujte, postat će najbolji igrač SAD-", zaključio je, pak, Bontin.

Linker
30. rujan 2024 09:33