Screenshot: Facebook
ZVUČNO POJAČANJE BIJELIH

STIGLO OZBILJNO UPOZORENJE O 'SENZACIONALNOM POJAČANJU HAJDUKA' 'On voli noćni život! Dobar je kao rješenje s klupe i ne više od toga'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 01. rujan 2017. 14:07

Hajdukovi navijači puni su hvale, slave sportskog direktora Marija Branca nakon što se s njihovim klubom povezao dolazak Huga Almeide (33), proslavljenog portugalskog reprezentativca, piše Slobodna Dalmacija.

S razlogom, jer Almeida je nedvojbeno veliko ime. Bivši igrač Porta, Werdera i Bešiktaša te, preko jednog desetljeća, i neizostavni član nacionalne selekcije koji je u novu sezonu ušao kao igrač grčkog AEK-a.

Međutim, neki su navijači oprezni. Pušu na hladno. Što će Hajduk s Almeidom dobiti? U kakvom je fizičkom stanju i igračkoj formi? Sve su to legitimna i logična pitanja. Hajdukova struka na čelu s Brancom vjeruje da su odgovori na ta pitanja pozitivna. Da ne vjeruju, sigurno se ne bi ni upuštali u ovakve kombinacije.

Odgovore na ova pitanja potražili smo kod Vasso Prevezianou, grčke novinarke sportskog portala Sports DNA. Evo što nam je rekla:

- Almeida ove sezone nije igrao previše, ima samo tri nastupa, a ni prošle sezone se nije naigrao. Ako se dobro sjećam, zabio je samo četiri gola u domaćem prvenstvu. Dobar je kao rješenje s klupe. Nisam sigurna da može dati više od toga.

A njegove brojke su sljedeće. Almeida (33) se AEK-u pridružio u ljeto prošle godine te je u toj sezoni nastupio u 27 utakmica uz, kako je grčka kolegica rekla, četiri postignuta pogotka.U prvom sastavu bio je 12 puta, no zbog ozljeda je propustio dobar dio sezone, petnaestak utakmica.

Ove sezone ubilježio je tri nastupa. Protiv moskovskog CSKA u trećem pretkolu Lige prvaka (0:2) igrao je 31 minutu, protiv Club Bruggea u četvrtom pretkolu Europske lige 23 minute (3:0), a u domaćem je prvenstvu krenuo od prve minute i zabio vodeći gol u pobjedi nad Panetolikosom 2:0. No zbog izravnog crvenog kartona igru je morao napustiti već u 28. minuti.

Dakle, u kakvom je Almeida fizičkom stanju? To je možda i najvažnije pitanje jer sjećamo se kako je kao velika zvijezda u Poljud stigao i Artem Milevski pa mu je nekoliko mjeseci trebalo da dosegne optimalnu formu.

- Fizički je Hugo spreman. Odradio je ljetne pripreme s AEK-om. Ne znam zašto ga trener ne vidi u svojm planovima i u čemu je problem, ali šuška se kako Hugo voli noćni život u Ateni pa je to možda jedan od razloga.

A kakav je u nogometnom smislu, može li pomoći Hajduku?

- Njegovo je nogometno znanje neupitno, a on je i stvarno drag momak. Jako se trudi. Fizički je u dobrom stanju, no psihički možda više izgleda poput bivšeg nogometaša – smatra naša grčka kolegica.

Trener Manolo Jimenez, dakle, ne računa na njega?

- Ne. AEK će vjerojatno dovesti novog igrača. Trener nikada nije rekao ni jednu lošu riječ o Hugu jer vidi koliko se trudi na treninzima, međutim to očito nije dovoljno.

Linker
18. rujan 2024 23:52