FOTO Hajduk.hr
PORTUGALSKI CENTARFOR

GOTOVO JE, HAJDUK OBAVIO VELIKI POSAO Mourinhov igrač sletio na Poljud: 'Jedva čekam zaigrati, shvatio sam da sam došao u velik klub'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. kolovoz 2017. 21:10

Portugalac Hugo Almeida novi je igrač Hajduka, u četvrtak navečer potpisao je Portugalac na godinu dana za Bijele sa opcijom da splitski klub sljedećeg ljeta produži suradnju. Takve ugovore na Poljudu su potpisivali sa mnogim igračima koji su prije godinu dana stigli u Hajduk, a među njima je bio i Marko Futacs zbog čije je teške ozljede i odlučeno da se uzme 33-ogodišnji portugalski napadač. Almeida će u ponedjeljak odraditi i prvi trening s momčadi Joana Carrilla.

- Već po prvom dojmu shvatio sam da sam došao u veliki klub. Čuo sam sve o Hajduku, njegovoj bogatoj povijesti, ambicijama, a jako sam dobro upoznat s atmosferom na stadionu i jedva čekam odigrati prvi susret. Naravno, cilj mi je pomoći momčadi da ostvarimo što veći uspjeh, a osobna očekivanja su mi da dam što više golova do kraja sezone što je ujedno i jedna od mojih glavnih uloga - kazao je Almeida nakon potpisivanja ugovora za Hajduk.

Portugalac je tako postao najveći adut Hajduk u borbi za naslov prvaka nakon odlaska Vlašića u Everton, te spomenute ozljede Futacsa. Almeida je klasična devetka, centarfor od kojeg se u prvom redu očekuju zgodici, jer u karijeri je igrajući za osam klubova postigao ukupno 133 pogotka.

Počeo je u Portu gdje je iz Navala preselio sa 18 godina. U jesen 2003. radio je sa Jose Mourinhom, ali sa 19 godina nije imao mjesta u momčadi koju je slavni portuglaski trener doveo do naslova prvaka Europe. U siječnju 2004. Almeida je iz Porta otišao na šestomjesečnu posudbu u Leiriju, a za to vrijeme Porto se sa Decom, Carlos Albeertom i Mendesom popeo do krova Europe pobjedom u finalu Lige prvaka nad Monacom hrvatskog reprezentativca Dade Prše.

Odlaskom Mourinha u Chelsea vratio se Almeida na Dragao, ali opet je nakon šest mjeeci krenuo na novu posudbu, ovog puta je proljeće proveo u Boavisti. Slijedila je nova sezona u Portu i nova posudba u ljeto 2006. Posudba koja je otvorila vrata velike afirmacije. Prelaskom u Werder u ljeto 2006. započelo je najbolje razdoblje karijere Huga Almeide. Werder je prvu sezonu platio milijun eura za posudbu, a onda je klub iz Bremena godinu poslije otkupio ugovor plativši Portu 4 milijuna eura za Almeidu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN

--------------------------------------------------------------------

Linker
23. rujan 2024 17:33