JE LI SVE ČISTO?

SKANDAL Turan i Tajlanđani tvrde: 'Nismo glasovali za Ronalda i Mourinha'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2015. 17:04

Izgleda da niti jedani izbori ne mogu proći bez prigovora i ukazivanja na različite nepravilnosti. U Hrvatskoj smo se svega i svačega naslušali kad su u pitanju politički izbori, no čini se da na nepravilnosti nisu imune ni velike sportske organizacije. Poput, primjerice, Svjetske nogometne federacije FIFA-e, koja je u ponedjeljak proglasila najbolje u 2014. godini.

Zlatnu loptu osvojio je Cristiano Ronaldo s uvjerljivom prednošću u odnosu na konkurente Lionela Messija i Manuela Neuera, dok je u utrci za najboljeg trenera pobijedio Joachim Löw ispred Carla Ancelottija i Diega Simeonea. Međutim, dan nakon izbora počeli su se javljati pojedinci koji su osjetili potrebu ukazati na nepravilnosti.

Jedan od njih je kapetan turske nogometne reprezentacije i član Atletico Madrida Arda Turan, koji je na svom Twitter profilu napisao kako za trenera godine nije izabrao Josea Mourinha, već svog šefa iz Atletico Madrida, Diega Simeonea. U službenom dokumentu FIFA je na svojim stranicama objavila kako je Turan dao Mourinhu pet bodova, Löwu tri boda i Simeoneu jedan bod.

Javio se i tajlandski izbornik Kiatisuk Senamuang koji tvrdi da je pet bodova dao Messiju, tri Ronaldu i jedan Lahmu, no u službenom dokumentu FIFA-e piše da je na prvo mjesto stavio Ronalda, a na drugo Messija.

Kapetan reprezentacije Tajlanda Adul Lahso također je izašao u javnost s uočenom nepravilnošću. On je kazao da je tri boda dao Neueru, a ne Arjenu Robbenu.

Linker
22. rujan 2024 11:43