PREKIDA MIROVINU

Pravi Ronaldo najavio: 'Počinjem trenirati, želim igrati u drugoj američkoj ligi'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. siječanj 2015. 13:27

Jedan Ronaldo upravo je osvojio svoju treću Zlatnu loptu, a drugi (ili prvi) Ronaldo ozbiljno razmišlja o povratku na terene. Legendarni Brazilac Ronaldo Luís Nazário de Lima otkrio je da bi se četiri godine nakon umirovljenja mogao okušati u drugoj američkoj ligi.

Dvostruki svjetski prvak povukao se iz profesionalnog nogometa u veljači 2011. kao igrač Corinthiansa. Na emotivnoj press konferenciji tada je objasnio da „mentalno želi nastaviti“, ali dodao da njegovo tijelo više ne može podnositi napore i ozljede.

Sada je Ronaldo u intervjuu za Sports Illustrated potvrdio da razmišlja o ponovnoj aktivaciji, i to nakon što je postao 10-postotni dioničar franšize Fort Lauderdale Strikers. Ta se momčad natječe u National American Soccer League (NASL), razredu ispod MLS-a, a 38-godišnji „Fenômeno“ prvo će malo trenirati da vidi je li spreman obući crveno-žuti dres.

„Ove godine želim puno trenirati i nakon toga ću pokušati odigrati nekoliko utakmica. Kroz protekle tri godine nisam ništa trenirao jer sam bio obuzet drugim stvarima. Možda, ako stignemo do finala i ako ću se osjećati dobro, zašto ne? Prijavit ću svoje ime NASL-u za svaki slučaj“, otkrio je Ronaldo za SI.

Ipak, u srijedu je slavni napadač na press konferenciji dodao da te planove neće biti lako realizirati.

- Volim igrati. To je uvijek bila moja ljubav. Tijelo je jedini razlog zašto sam se umirovio. Bilo je toliko boli da je više nisam mogao podnositi. Nije jednostavno opet se vratiti u formu. Bacit ću se na posao i pokušati - obećao je.

U gotovo četiri godine mirovine, Ronaldo se posvetio marketingu i radio u tvrtki 9ine Sports & Entertainment, koja između ostalih zastupa Neymara. Bio je i jedan od šest ambasadora Svjetskog prvenstva u Brazilu te se povremeno pojavljivao na humanitarnim utakmicama legendi.

Povjerenik NASL-a Bill Peterson također je bio na Ronaldovoj press konferenciji, gdje je obećao da će njegova liga za nekoliko godina biti ravnopravna MLS-u.

- Upravo smo završili četvrtu sezonu. Trenutno imamo 11 momčadi, a cilj je do 2018. proširiti ligu na njih dvadeset. Dotad želimo postati ravnopravni bilo kojem svjetskom klubu - istaknuo je Peterson.

Ronaldo kaže da ga je na Floridu privukla „povijest i tradicija“ Strikersa, koji su se još krajem sedamdesetih natjecali u staroj američkoj nogometnoj ligi.

- Nogomet se u Americi ubrzano razvija i zbog toga ovo smatram velikom prilikom. Naš je cilj u Fort Lauderdale dovući najbolje igrače. Još uvijek nemamo novac, ali imamo budžet - poručuje.

Strikersi će novu sezonu NASL-a otvoriti 4. travnja protiv New York Cosmosa, za koji je nedavno potpisao Ronaldov bivši suigrač Raúl. Okršaj dvije legende u profesionalnoj utakmici? Zasad zvuči previše nestvarno, ali prelaženje granica obojici je zaštitni znak.

4 godine prošle su otkako se Ronaldo umirovio

11 momčadi natječe se u NASL-u, drugoj po jačini američkoj nogometnoj ligi

10 posto vlasništva u Fort Lauderdale Strikersima kupio je Ronaldo

Linker
22. rujan 2024 11:43