Dražen Aleksić / Cropix
SA SUZOM U OKU

Robert Prosinečki dao ostavku: 'Više se ne osjećam sposobnim voditi Zvezdu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2012. 14:26

Robert Prosinečki više nije trener Crvene zvezde, tvrdi beogradski Blic. Prosinečki je nakon remija s Radom (2-2) navodno priopćio čelnicima kluba da odlazi. Zvezda u nedjelju nije uspijela slomiti otopr autsajdera, a činjenica da su 70 minuta imali igrača više samo je dodatno razljutila čelnike kluba s Marakane. Robi je prihvatio kritiku i rekao da odlazi...

U ponedjeljak ujutro Prosinečki se pojavio na treningu, no nije ga vodio već je u civilu stajao sa strane.

Kurir pak donosi priču po kojoj je Prosinečki odmah nakon utakmice rekao da odlazi, no čelnici kluba vjeruju kako je Robi to rekao u afektu, no ipak, Veliki žuti se danas tijekom popodneva obratio novinarima i samo potvrdio svoju odluku:

- Dva mjeseca sam razmišljao i odlučio sam se na odlazak. Ova odluka je samo moja jer se više ne osjećam sposobnim voditi Crvenu zvezdu. Žao mi je igrača, vjerujem u njih, kazao je Prosinečki koji je s upravom kluba dogovorio sporazumni raskid ugovora.

- Imao sam veliku podršku navijača i ovo će i dalje biti moj klub. Crvena zvezda je veliki klub, najveći na Balkanu, ali postoje razni pritisci i klub trpi samo rezultate. Možda moj odlazak bude dodatni stilumans za igrače u utakmici protiv Bordeauxa u kvalifikacijama Europske lige. Pošteno sam odradio svoj posao. Momčad koju ostavljam ima veliku budućnost, devet reprezentativaca koji znaju igrati. No potrebno je vrijeme., istaknuo je bivši član 'Vatrenih'.

- Nemam niti jednu drugu ponudu, niti trenutačno razmišljam o tome, zaključio je jedan od najboljih veznjaka u povijesti hrvatske nogometne vrste. Kao najveći kandidat za njegovog nasljednika spominje se izbornik mlade srpske reprezentacije Aleksandar Janković.

Linker
21. rujan 2024 22:48