BEN STANSALL Afp
POTVRDIO PREDSJEDNIK

Politička pozadina najunosnijeg transfera ove zime: Velik dio od 100 milijuna eura ići će ukrajinskim vojnicima!

Dogovorena je i prijateljska utakmica između ove dvije momčadi, a igrat će kad završi rat
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. siječanj 2023. 14:22

Shakhtar Donetsk će donirati više od 20 milijuna funti od naknade za transfer Mikhaila Mudryka ukrajinskim vojnicima, piše engleski Independent. Talentirani 22-godišnji napadač pridružio se Chelseaju u poslu vrijednom 88 milijuna funti u nedjelju nakon što su ga ‘‘londonski plavci‘‘ oteli ispred nosa gradskom rivalu Arsenalu.

Shakhtar će dio naknade poslati "vojnicima, braniteljima i njihovim obiteljima" u tekućoj obrani od ruske invazije.

"Želim zahvaliti cijelom civiliziranom svijetu na pomoći Ukrajini", rekao je predsjednik kluba Rinat Akhmetov u izjavi.

‘‘O ukrajinskom nogometu možemo govoriti samo zbog ukrajinske vojske, ukrajinskog naroda i ogromne podrške koju smo imali u ovom nevjerojatno teškom vremenu. A jedini način na koji možemo pobijediti zlo koje je došlo u naše domove jest zajednički rad. Donirat ćemo 25 milijuna dolara od iznosa transfera za pomoć našim vojnicima, braniteljima i njihovim obiteljima. Novac će se koristiti za pokrivanje različitih potreba, od pružanja medicinskog i protetskog tretmana i psihološke podrške, do ispunjavanja specifičnih zahtjeva.‘‘

Također, dodao je kako je s novim vlasnikom Toddom Boehlyjem dogovorio prijateljsku utakmicu protiv Chelseaja u Donbass Areni u Donjecku kad završi ratno stanje u zemlji.

Linker
29. travanj 2024 13:43