MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia
NOVI RUŠITELJ REKORDA

Legendarni Vatreni doveo ‘zvijer‘: Došao je prije nekoliko dana, danas je već novi najbrži igrač Premiershipa

Debitirao je ovog vikenda u derbiju protiv Liverpoola, pa iako se mreže nisu tresle, on je blistao
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 16:21

Samo 40 minuta u debiju bilo je potrebno novom igraču Chelsea Mykhaylu Mudryku da postavi rekord. Naime, ovaj 22-godišnji Ukrajinac zabilježio je maksimalnu brzinu od 36,63 km/h u subotnjem okršaju 21. kola protiv Liverpoola (0:0), što je najveća brzina zabilježena u Premier ligi ove sezone. Ovaj podatak podijelila je na svom Twitter profilu OptaJoe, stranica koja se bavi analizom i statistikom nogometnih podataka.

Mudryk je inače ove zime trebao pojačati redove aktualnog lidera prvenstva Arsenala, ali ga je Chelsea u posljednji čas ‘‘oteo‘‘ i doveo na Stamford Bridge u rekordnom transferu ove zime teškom 100 milijuna eura. U njegovom je prelazu jedna od glavnih figura bio bivši Vatreni Darijo Srna koji obnaša funkciju sportskog direktora u Shaktar Donetsku odakle je talentirani napadač prešao.

image
TWITTER SCREENSHOT

Štovište, čak je i sam Srna izašao na teren s Mudrykom tijekom njegova predstavljanja na poluvremenu utakmice protiv Crystal Palacea u 20. kolu, a priliku za debi Mudryk je dobio u 55 minuti derbija protiv Liverpoola u kojemu se mreže nisu zatresle. Osim rekorda, Ukrajinac je djelovao jako raspoloženo i čini se da bi Todd Boehly mogao zadovoljno trljati ruke ako ovako nastavi.

Linker
24. travanj 2024 07:36