Hoće li Graham Potter uspjeti dovesti Chelsea do Lige prvaka?

 OLI SCARFF Afp
RASIPNI MILIJARDER(I)

Chelsea upada u još veće probleme? Nemilice su trošili, a to bi im se moglo itekako obiti o glavu

Ako se ne plasiraju u Ligu prvaka sljedeće sezone, udarac UEFA-ine kontrole neće moći izbjeći.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2023. 19:44

Znaju li uopće u Chelseaju koliko su potrošili na pojačanja ove godine? Klub sa Stamford Bridgea je na pojačanja u ljetnom i zimskom prijelaznom roku ove sezone do sada potrošio 425,49 milijuna eura što je apsolutni rekord u potrošnji jednog kluba na igrače u jednoj sezoni. No, u Chelseaju ne misle stati pa se priča kako bi uskoro iz PSV.a trebao stići krilni napadač Noni Madueke i to za 35 milijuna eura. Ako dođe još netko, mogli bi probiti i granicu od pola milijardi eura.

Amerikanac Todd Boehly tako je u svojoj prvoj sezoni na kormilu Chelseaja odlučio pokazati kako je spreman potrošiti puno više od Romana Abramoviča koji također nije štedio dok je bio na čelu kluba. No, klub sa Stamford Bridgea bi zbog ovolike potrošnje mogao biti u velikim problemima.

Naime, ako se Chelsea ne uspije plasirati u Ligu prvaka onda će vjerojatno biti pod velikim udarcem FIFA-inog financijskog fair-playa. Elitno europsko natjecanje donosi veliki prihod koji bi donekle anulirao svu ovu potrošnju te bi Chelsea mogla doći do takozvanog dozvoljenog minusa od 60 milijuna eura u tri godine.

Bez Lige prvaka Chelsea bi teško ispunio taj uvjet čak i ako proda neke od igrača oko čijih se transfera priča poput Hakima Ziyecha, Christiana Pulisica ili Kaija Havertza. To znači da Graham Potter ima dosta zahtjevan zadatak da do kraja sezone nadoknadi 10 bodova zaostatka koliko Chelsea trenutno ima za četvrtoplasiranim Newcastleom.

Linker
16. svibanj 2024 23:41