ODUŠEVIO NA TRENINZIMA

'Nismo kupili Halilovića da igra s rezervama, već da postane nova zvijezda Nou Campa!'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 29. srpanj 2014. 09:24

Barca je kupila Alena Halilovića kao zalog za budućnost, ali čini se da bi 18-godišnji hrvatski nogometaš mogao dobiti ulogu kod trenera Luisa Enriquea puno prije nego što su svi očekivali. Plan je bio da se Halilović priprema u Barci B, da se kroz Segundu kali za ulazak u svlačionicu u kojoj će stolovati trijumvirat Messi, Neymar i Suarez, ali već prve utakmice koje je "hrvatski Messi" odigrao u Španjolskoj pokazale su da bi njegova prilagodba na nove okruženje mogla trajati kraće od planiranog.

Halilović je pobrao komplimente nogometnih stručnjaka i medija, ali i svojih suigrača. Andres Iniesta jedan od od onih koji su doslovce oduševljeni mladim hrvatskim nogometašem. - Halilović je vrlo dinamičan igrač koji posjeduje puno kvaliteta, a njegov karakter savršeno odgovara klubu kao što je Barca. Alen je ubojit u duelima jedan na jedan. Ima pravi pristup. Mlad je i ima još jako puno prostora za napredovanje, kazao je Iniesta.

Španjolski mediji navode za Halilovića da bi on već sad mogao igrati u većini jakih europskih klubova, a da su navijači Barce nestrpljivi da ga vide u momčadi koju vodi Luis Enrique. Za razliku od svojih suigrača u Barci B, koji su odrasli u La Masiji, Halilović već ima prilično bogato iskustvo igranja seniorskog nogometa. Očekuje se da Halilović odigra što više utakmica za Barcu B i da kroz Segundu stječe iskustvo.

Mnogi nogometni stručnjaci procijenjuju da će 18-godišnji Hrvat biti najbolji nogometaš u konkurenciji španjolske druge lige i da će baš on biti magnet za navijače Barce da gledaju što više utakmica rezervne momčadi. Plan sa Halilovićem je jasan. Odluka da igra za Barcu B je motivirana željom da stekne što više iskustva, da ima značajnu minutažu, i da usput nauči jezik, prihvati novu kulturu i klupski duh. Na taj način njegova prilagodba na jedan od najvećih klubova na svijetu bit će lagana.

Od Halilovića se očekuje a bude glavni igrač Barce B, ali i da odigra dovoljno minuta za prvu momčad. Bit će dosta utakmice tijekom sezone, čak i prvenstvenih, a posebno u kupu, pa čak i Ligi prvaka nakon što Barca osigura plasman u eliminacijsku fazu. Halilović je tu u prvom planu da se iz Barce B priključi u prvu momčad, uz najbolje proizvode iz La Masije, Adama Traorea i Jean Marie Dongoua.

Španjolci ističu da Halilović može postati jedan od najboljih veznjaka u Europi i to vrlo brzo, a da će mu jako koristiti učenje i treneranje pored takvih asova kao što su Andres Iniesta i Ivan Rakitić. Već sad su Halilovićeve tehničke sposobnosti sjajne, a zrelost i iskustvo u svakom slučaju nadmašuju njegove nježne godine. Barca nije kupila Halilovića da bi igrao u rezervnom timu nego da bi vrlo brzo bio jedan od glavnih igrača giganta sa Camp Noua, najavljuju Španjolci...

Linker
21. rujan 2024 19:22