FRANCK FIFE Afp
NIŠTA OD DESETKE

Modrić odmah pokvario planove Mbappéu. Francuz dobio odbijenicu poput Ronalda

Iz Francuske stigle nove informacije koje otkrivaju koji će broj Francuz nositi sljedeće sezone
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. lipanj 2024. 19:53

Francuski reprezentativac Kylian Mbappé od sljedeće sezone će nositi dres Real Madrida. Vijest je u ponedjeljak postala službena, a sada su iz Francuske stigle nove informacije koje otkrivaju koji će broj Francuz nositi sljedeće sezone.

Ugledni Le Parisien navodi kako će Mbappé sljedeće sezone nositi kultnu madridsku "devetku". Broj kojeg inače asociramo s pozicijom središnjeg napadača ostao je neiskorišten ove sezone nakon odlaska Karima Benzeme, te se čekalo sljedeće veliko pojačanje u napadu koje bi preuzelo navedeni dres.

image

Luka Modrić i Jude Belligham

Paul Currie/shutterstock Editorial/profimedia

Ipak, Francuzi pišu kako "devetka" nije bila Mbappéov omiljen izbor, sljedeća po redu nakon "sedmice" bila Modrićeva "desetka". Od 2018. godine Mbappé je u PSG-u nosio broj sedam, dok je od iste godine u francuskoj reprezentaciji nosio broj deset. "Sedmica" je dugoročno zauzeta u rukama Viniciusa Juniora, dok će "desetka" postati slobodna tek sljedeće ljeto, kada se očekuje da će hrvatski maestro napustiti klub.

Ovakvim raspletom situacije povlači se paralela s dolaskom Cristiana Ronalda u Kraljevski klub, on je u prvoj sezoni u bijelom dresu također nosio broj devet, prije nego što je nadolazeće sezone postao kultni "CR7".

Linker
03. lipanj 2024 19:56