Poznan's Semir Stilic and Salzburg's Simon Cziommer, right, challenge for the ball during the group A Europa League soccer match between Red Bull Salzburg and Lech Poznan in Salzburg, Austria, Thursday, Dec. 16, 2010. (AP Photo/Lukas Barth)
 AP
ŠTILIĆ PORUČIO IZ POLJSKE

'Ma kakav Hajduk, u Split mogu na odmor! Sa Lechom želim u finale Europa lige'

Moje igre protiv Cityja i Juvea nisu ostale nezapažene. Još jednom hvala Splićanima, ali možda ljetos dođem samo na kraći odmor - rekao je Semir Štilić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2011. 11:55

Reprezentativac BiH, Semir Štilić, vezni igrač poljskog prvaka Lech Poznana, nije bio iznenađen kada smo ga nazvali i rekli mu za vijest koja je prostrujila Splitom, da dogovara transfer u Hajduk.

- Ma, neće biti ništa od toga. Hajduk je veliki klub, posebno mi je bio drag zbog mog suigrača iz reprezentacije Senijada Ibričića, sada već bivšeg igrača Bijelih. Dok sam još bio u Željezničaru bilo je ponuda da dođem u Split, ali... - rekao je Semir Štilić.

Izbornik Safet Sušić oslobodio je Semira Štilića putovanja u Atlantu (SAD) na sraz s Meksikom 9. II. zbog obveza prema Lech Poznanu. Naime, poljska momčad uspjela se u skupini s Manchester Cityjem, novim klubom Edina Džeke, i slavnim Juventusom izboriti plasman u 1/16 Europske lige .

- Nalazim se na pripremama, ništa mi drugo nije u glavi nego susret s portugalskom Bragom. Cijela Poljska je uz našu momčad i svaka priča, o bilom kakvom odlasku iz Lech Poznana, sada nema smisla. U klubu ni ne pomišljaju da se odreknu mojih usloga. Moja želja, kao i svih ostalih suigrača, je da 12. V. igramo finale Europske lige u Dublinu i, naravno, obranimo naslov prvaka Poljske - kazao nam je u telefonskom razgovoru Štilić.

Ukoliko Lech Poznan eliminira Portugalce, njegova momčad će u 1/8 finala igrati s pobjednikom iz susreta Sparta Prag i Liverpool. Ipak, ponude vam redovito stižu?

- Naravno, ali ponavljam, sada sam član Lech Poznana, a ako se ipak odlučim da na ljeto promijenim sredinu, otići ću vjerojatno u nekog bundesligaša ili u Englesku. Moje igre protiv Cityja i Juvea nisu ostale nezapažene. Još jednom hvala Splićanima, ali možda ljetos dođem samo na kraći odmor - rekao je Semir Štilić, dvije godine zaredom najbolji strani igrač u Poljskoj.

Otkud priča o njegovom dolasku u Hajduk Štilić nije želio komentirati, očito će to ostati samo želja Splićana.

Linker
24. rujan 2024 18:37