Drago Sopta / Cropix
BIJELI U ANTALYI

Hajduk sa 7 milijuna eura krenuo u šoping: Vučević želi Bartulovića, Štilića i Bilića

Vučević ne može prežaliti Križanca: Zaista sam želio da dođe, kad ono šok - otišao je u Split!
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. siječanj 2011. 21:29

Nakon dviju velikih prodaja s transferima od 9 milijuna eura i zaradom od 7 milijuna eura, Hajduk se u posljednjim danima prijelaznoga roka okrenuo kupovini. Bijeli su odlučili pronaći zamjene za Ivana Strinića i Senijada Ibričića, jer posebno na poziciji lijevog beka nemaju jaku konkurenciju.

Prvi izbor Hajduka je Mladen Bartulović , 24-ogodišnjak kojemu ovog ljeta istječe ugovor s Dnjiprom, klubom u koji je pred dva dana otišao Strinić. Jedan lijevi bek u Dnjipetrovsk, a drugi natrag na Poljud. U ljeto 2006. godine otišao je Bartulović za 500.000 USD u Dnjipro nakon što je odigrao dvije sezone u bijelom dresu. Hajduk je napustio u ulozi lijevog beka koji je pritom bio upotrebljiviji na poziciji lijevog veznog. Došao je prošle jeseni i do reprezentacije Hrvatske, također na poziciji lijevog beka, a s obzirom da u Dnjipru proteklih godina nije igrao već je ugovor provodio na posudbi ( Krivbas i Arsenal Kijev) logičnom se doima ideja o povratku na Poljud.

Drugi igrač na kojeg su Bijeli “bacili oko” trebao je biti zamjena za Ibričića. Semir Štilić, playmaker poljskog prvaka Lecha, košta najmanje 1,5 milijuna eura, ali i vrijedi kažu poznavatelji BH-nogometa. Međutim, Štilić ne bi među Bijele...

- Hvala, ali ipak ne...

Uspiju li ga možda Bijeli nagovoriti, sigurno je da bi sebi priskrbili sjajnog igrača.

- To je igrač koji vam je miks Rapaića i Ibričića. Igrač kakvog bi splitska publika obožavala - objašnjavaju nam naši novinarski BH izvor.

Semir Štilić (23) prije dvije i pol godine otišao je za 150.000 eura iz sarajevskog Željezničara u Lech Poznan. S poljskom momčadi prošlog ljeta je osvojio naslov prvaka, a jesenas je Lech eliminirao Juventus u kvalifikacijskoj skupini Europske lige plasiravši se u šesnaestinu finala koje je mimoišlo Dinamo i Hajduk. Štilić je igrač raznovrsnog udarca, razigravač koji je u pravom smislu riječi istinski nogometaš.

- Dobar je igrač, što drugo da vam kažem - dodao je Senijad Ibričić, koji se spremao za put u Španjolsku gdje će s Lokomotivom obaviti drugi dio priprema.

Nadalje, Mate Bilić se spominje među potencijalnim pojačanjima Hajduka u zimskom prijelaznom roku. Bilić je centarfor Sportinga Gijona kojemu ugovor ističe u ljeto ove godine. Prilika je evidentna, ali pitanje je kakve su ambicije 30-ogodišnjeg napadača, želi li se vratiti kući ili karijeru nastaviti na Pirinejima gdje se nalazi još od ljeta 2001. godine. Punih devet sezona.

Vučević razočaran zbog Križanca

Trener nogometaša Hajduka Goran Vučević ne krije da je razočaran što Ivica Križanac nije došao u Hajduk. Htio je Križanca lidera, vođu koji bi i te kako pomogao iskustvom. U trenutku je bio siguran da pregovori idu pravim putem, da će i Križanac biti u jutarnjem zrakoplovu za jug Sredozemlja...

- Mislio sam da je sve riješeno kad sam vidio da se gore u kancelarijama tipka ugovor za Križanca, veselio sam se njegovu dolasku. A onda je puklo iz vedra neba da je potpisao za Split!? Iznenadio sam se, razočaran sam što nije ovdje s nama, ne ulazim u razloge zbog čega se to dogodilo, to nije moja stvar.

Svatko ima svoju istinu?

- Ja u to ne ulazim, znam samo da sam želio da dođe... Nadao sam se Križancu... A sad šta je tu je, ta je priča gotova i moramo ići dalje. Naša momčad je mlada, iznimno neiskusna, ali poletna i vjerujem da ćemo motivom nadoknaditi nedostatke - rekao nam je Vučević po dolasku momčadi Hajduka u Antalyju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:28