Vladimir Dugandžić / Cropix
UVIJEK ISTA REČENICA

Strinić kopirao Ibričića: 'Vratit ću se još jednom u moj Hajduk i osvojiti taj naslov'

Moram priznati da o klubu ne znam previše. Pročitao sam da su uvijek pri vrhu ukrajinske lige, sad su nedavno doveli jednog strašnog Brazilca - rekao je Ivan Strinić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. siječanj 2011. 18:16

Ivan Strinić pojavio se jučer rano ujutro na okupljanju Hajduka prije polaska na pripreme u Tursku, ali samo kako bi se oprostio od svojih sada već bivših suigrača. I dok su oni odletjeli u Antalyju, on se preko Zagreba, gdje je ishodio vizu, te preko Beča zaputio u ukrajinski Dnjipropetrovsk.

Prethodnu večer Dnjipro je pristao Hajduku uplatiti četiri milijuna eura odštete od kojih 30 posto pripada igraču, čime je sve bilo dogovoreno. Strinić je danas potpisao ugovor, Ukrajinci su mu ponudili sjajne uvjete, navodno oko 700 tisuća eura po odigranoj sezoni!

- Sve je proteklo u najboljem redu tako da sam zadovoljan dogovorenim transferom i novim korakom u karijeri. No opet, s druge strane, malo sam tužan što ne putujem s ovim momcima u Tursku, ipak sam bio ovdje dvije i pol godine - govorio nam je Strinić u pauzama između zagrljaja i pozdravljanja s Bijelima.

Prilazili su mu suigrači s najboljim željama, ruku mu je pružio trener Vučević, pomalo očinski ga zagrlio sportski direktor Kalinić. Svima je teško pao rastanak s plavokosim mladićem, no neki su ipak pronašli utjehu.

- Četiri milijuna eura?! Opa, bit će za plaće... - čuli su se komentari ljudi iz Radne zajednice Hajduka.

Njegov novi klub Dnjipro trenira Juande Ramos, Španjolac koji je zanat pekao u Betisu, Espanyolu, Malagi, Sevilli te Tottenhamu. A zeleno svjetlo za Strinićevo dovođenje dao je nakon što mu je sve najbolje o njemu ispričao Elvis Scoria. Drži Španjolac do mišljenja našeg stručnjaka, kod njega se raspitivao i o Luki Modriću prije nego ga je uzeo u Tottenham, nije Scoria, pokazalo se, pogriješio u procjeni.

- Trener mi je dobro poznat, kako ne... Moram priznati da o klubu ne znam previše. Pročitao sam da su uvijek pri vrhu ukrajinskog nogometa, sad su nedavno doveli jednog strašnog Brazilca, imaju solidnu momčad. Zato znam da me očekuje borba za mjesto u momčadi, sigurno je jaka konkurencija, no ja sam koncentriran na nogomet i spreman pokazati se u najboljem svjetlu na pripremama. Prvenstvo nam počinje početkom ožujka, a do tada ću nastojati upoznati grad i suigrače, vjerujem da ima dobrih momaka. Snaći ću se ja - objašnjavao nam je Strinić.

S Hajdukom je prošle sezone osvojio Kup, no uvijek željeni naslov prvaka izmicao je Striniću i suigračima.

- To mi je velika želja, vratit ću se još jednom u moj Hajduk i osvojiti taj naslov - kazao je na kraju Strinić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:26