NOGOMETNI VIZIONAR

IVIĆEVA 'DJECA' IZ LIEGEA Pokojni Šjor Ivan još je 2006. pričao o Fellainiju i Witselu

Pokojni Ivić, stručnjak koji je po mnogim logikama trebao biti u Hajduku, a ne Standardu, pratio je najnadarenije klince i dovodio ih u Liege
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2013. 15:03

Axel Witsel i Marouane Fellaini. Ta imena čuli smo u studenome 2006. od Tomislava Ivića, kad smo ga posjetili u Liegeu gdje je bio voditelj škole Standarda. U to doba zvijezda prve ekipe bio je Milan Rapaić, a u valonski dio podijeljene zemlje uputili smo se na derbi s Anderlechtom. Pokojni Ivić, stručnjak koji je po mnogim logikama trebao biti u Hajduku, a ne Standardu, pratio je najnadarenije klince i dovodio ih u Liege. Sjećamo se jednog večernjeg razgovora, u restoranu gdje su Ivića dočekivali s naklonom:

- Witsel i Fellaini, to su igrači koje smo iz našeg pogona gurnuli u prvu momčad, jednog dana bit će reprezentativci i to jako dobri. Imaju potencijal da naprave europsku karijeru. Ovoga ljeta doveli smo još jednom talentiranog mladića zove se Steven Defour. No, nisu daleko od njih niti De Camargo i još neki. Standard ima veliki potencijal, napravio sam kompletnu reorganizaciju i sretan sam što se vide rezultati našeg rada.

Tako je govorio Ivić, danas su Standardova, dijelom i njegova "djeca" vezna linija Crvenih vragova . Još jedan dokaz koliko su mnogo Hrvati dali belgijskom nogometu.

Linker
22. rujan 2024 15:36