AP
GERRARD

FA će platiti troškove Redsima

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 19. studeni 2010. 11:02

Polica osiguranja na ozljede reprezentativaca, koju Engleski nogometni savez (FA) uredno servisira, pokrit će troškove plaće Liverpoolova veznjaka Stevena Gerrarda dok se ne vrati na travnjak.

Iz Liverpoola su pokrenuli pitanje odštete nakon što se Gerrard ozlijedio pretkraj prijateljske utakmice protiv Francuza na Wembleyju prošle srijede. Izbornik Fabio Capello obećao je menadžeru liverpulskog kluba Royu Hodgsonu da njegov kapetan neće igrati duže od sat vremena, nakon čega ga je u igri odlučio zadržati čitavo vrijeme utakmice, opravdavši na kraju svoje predomišljanje potrebom da je jednoga iskusnog igrača morao zadržati na terenu do kraja a da nije imao koga drugoga.

"Neka u Liverpoolu ne brinu. Naš će osiguravatelj pokriti troškove nogometaševe plaće za vrijeme dok bude ozlijeđen. U to smo posve sigurni", priopćenje je FA-a u kojem također stoji:

"FA je jedan od rijetkih saveza koji dragovoljno uplaćuje policu za osiguranje nogometnih reprezentativaca od ozljeda tijekom treninga i nastupa nacionalne momčadi."

U Liverpoolu procjenjuju da će drugostupanjsko puknuće mišića zadnje lože Gerrarda izvan travnjaka zadržati tri do četiri tjedna. Tjedna Gerrardova plaća iznosi 120.000 funti.

Ono što je u cijeloj priči najbitnije, mogući je presedan koji bi u budućnosti mogao dovesti do pravila koje se već neko vrijeme čini neminovnim: da svi nacionalni savezi ugovore police osiguranja za slučajeve ozljeđivanja reprezentativaca!

Pregledi kojima se kapetan Liverpoolove nogometne momčadi Steven Gerrard (30) podvrgnuo u četvrtak poslijepodne potvrdili su drugostupanjsku rupturu mišića zadnje lože.



Zbog toga će veznjak izvan travnjaka biti sljedeća tri do četiri tjedna, te propustiti premierligaške Liverpoolove dvoboje protiv West Hama (doma), Tottenhama (vani), Aston Ville (doma) i Newcastlea (vani).

Gerrard se ozlijedio pretkraj prijateljske utakmice koju je Engleska u srijedu na Wembleyju izgubila od Francuske 2-1. Iz igre je izašao u 84. minuti s bolnom grimasom na licu. Izazvalo je to bijes vodećih ljudi Liverpoola, koji su se s izbornikom Fabijem Capellom dogovorili da Gerrard igra maksimalno 60 minuta.

S obzirom na to da je Talijan prekršio dogovor, u klubu s Anfielda razmatraju pokretanje zahtjeva za odštetom. Od Engleskoga nogometnog saveza (FA) zatražili bi u tom slučaju pokrivanje Gerrardove plaće do trenutka njegova oporavka. Kako Gerrard igra za 120.000 funti tjedno, njegova četverotjedna pauza FA bi po tom izračunu koštala 480.000 funti.

Linker
18. rujan 2024 17:43