Getty
ČEKA SE SLUŽBENA OBJAVA

ARRIVEDERCI CARLO ANCELOTTI Čitavi svijet zna da je Talijan bivši osim njega

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. svibanj 2015. 17:36

Ne znam hoću li sljedeće sezone biti ovdje - odgovorio je Carlo Ancelotti novinarima nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka. Danas je njegov odlazak puno realniji scenarij s obzirom da se Real u međuvremenu oprostio i od naslova španjolskog prvaka.

Iako još nije obavio službeni razgovor s predsjednikom 'kraljeva' Florentinom Pérezom, svi svjetski mediji već su odavno otpisali Carla Ancelottija. Ostalo je jedino za vidjeti hoće li mu 'tužnu' vijest u klubu priopčiti po završetku posljednje prevenstvene utakmice protiv Getafea ili u nedjelju.

Bernabéu će se tako vrlo vjerojatno oprostiti od trenera koji im je donio popularnu 'La Décimu', a tko će ga zamijeniti na klupi možemo samo nagađati. Kao jedno od potencijalnih imena spominje se ono Rafe Beníteza koji ove sezone s Napolijem ispao u polufinalu Europske lige od ukrajinskog Dnjipra, dok u Italiji još uvijek vodi bitku za 3. mjesto na tablici koje donosi ulazak u Ligu prvaka.

Kada je domaći bazen u pitanju kao jedan od kandidata spominje se i Zinedine Zidane. Legendarni Francuz je u Castilli službeno bio asistent, a neslužbeno prvi trener iako nije imao licencu, zbog čega ga je Druga španjolska liga u listopadu kaznila s tri mjeseca zabrane rada. Bivši se igrač kraljevskog kluba već tri godine spominje kao budući trener, no čekalo se da sazrije i da mu se otvori prava prilika. Ancelottijev odlazak mogao bi biti Zidaneov veliki trenutak.

Linker
23. rujan 2024 12:35