NAPLES, ITALY - MAY 03: Rafael Benitez head coach of Napoli during the Serie A match between SSC Napoli and AC Milan at Stadio San Paolo on May 3, 2015 in Naples, Italy. (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)
 Giuseppe Bellini / Getty Images / 2015 Getty Images
GOTOVA STVAR

Agent Carla Ancelottija uvjeren: Rafa Benitez će biti novi trener Reala 99 posto'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 26. svibanj 2015. 11:25

Španjolski nogometni velikan Real Madrid otpustio je u ponedjeljak trenera Carla Ancelottija, dva dana nakon posljednje službene utakmice "kraljevskog" kluba u sezoni u kojoj nije osvojio niti jedan trofej.

- Izvršni odbor odlučio je razriješiti Carla Ancelottija njegovih dužnosti - objavio je predsjednik Reala Florentino Perez.

Ancelotti je na klupu Reala stigao u ljeto 2013. godine, te je u prvoj sezoni vodio momčad do jubilarnog 10. naslova europskog prvaka, a usto je osvojio i španjolski Kup. No, ove sezone Real je u Ligi prvaka ispao u polufinalu od Juventusa, u domaćem je prvenstvu zauzeo drugo mjesto s četiri boda manje od najvećeg rivala Barcelone, dok je u domaćem Kupu ispao u osmini finala od gradskog suparnika Atletica.

Kao mogući Ancelottijev nasljednik spominje se aktualni trener Napolija Rafael Benitez. Španjolac je rođen u Madridu gdje je dvije godine bio

trener Realove druge momčadi, ali nikad nije imao priliku biti glavni strateg.

- Benitez će biti trener Reala 99 posto. Ancelotti je dobio otkaz, ali tako je to u Realu, ne osvojite li trofej, odmah slijedi otkaz. No veliku ulogu u njegovu odlasku odigrali su i mediji - rekao je Ancelottijev agent Ernesto Bronzetti za RAI Sport.

Linker
23. rujan 2024 14:21