TRAŽI SE NASLJEDNIK

Predsjednik Florentino Perez rekao dosta: Carlo Ancelotti više nije trener Real Madrida!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 25. svibanj 2015. 22:50

Sada je i službeno, Carlo Ancelotti dobio je otkaz u Real Madridu. Talijan koji je 'kraljevskom' klubu donio popularnu Décimu ipak neće iduće sezone voditi Mariđane nakon što je s 'kraljevima' imao razočaravajuću sezonu bez trofeja.

Osim što je ostao bez naslova u prvenstvu, Carla Ancelottija je posla vrlo vjerojatno koštalo i ispadanje u polufinalu Lige prvaka od Juventusa. Kada je 2014. godine stigao u klub, Carlo je s Realom uzeo sve što se moglo uzeti, prvenstvo, Kup, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo, ali Florentino Perez i društvo znaju kako se od stare slave ne živi i sada kreću potragu za novim trenerom.

Prvi pik Madriđana je prema španjolskim medijima trener Napolija, Rafa Benitez dok se Ancelotti spominje u kontekstu Milana, s kojim je u ranijoj fazi svoje trenerske karijere osvojio naslov prvaka u Seriji A i dvije Lige prvaka. Ipak, Ancelotti je kazao kako će neko vrijeme biti bez nogometa s obzirom da mora na operaciju kralježnice.

- Ovo je bila teška odluka. Ancelotti je u dvije sezone zadobio simpatije uprave, mene i navijača, ispisao je dio naše povijesti. Svi znamo da su u Madridu zahtjevi veliki i smatramo da je vrijeme za novi impuls koji će nam donijeti naslove. Želio bih zahvaliti Carlu za velik trud i poručiti mu da je ovo još uvijek njegov dom- rekao je Pérez.

REAL MADRID POD ANCELOTTIJEM

Pobjeda: 89

Poraza: 16

Postignutih golova: 323

Priljenih pogodaka: 103

Osvojenih trofeja: 4

Linker
23. rujan 2024 14:24