FRANCK FIFE Afp
PROMJENE NA VRHU?

Lagana panika na Otoku, transfer Mbappéa u Real Madrid novi je ozbiljan udarac za Engleze i Premier ligu

Prema dostupnim podacima, pet najvrjednijih igrača svijeta dolazi upravo iz tih liga
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 23:30

Nogometni svijet ne prestaje brujati o najvećem transferu ovog ljeta - konačnom dolasku Kyliana Mbappéa u Real Madrid. Francuz će od iduće sezone igrati u španjolskoj prijestolnici, a ovim potezom dodatno je ojačao ne samo momčad, već i samu ligu.

Shodno tome, postavlja se pitanje - preuzima li Primera primat od Premiershipa? Naime, u ovoj priči "zgodan" faktor jest još jedna zvijezda Reala, Jude Bellingham. Iako je imao mnoge izdašne ponude iz domovine, prošle je godine iz Borussije odlučio otići u Real. Može se i reći da su neki drugi motivi bili ispred novca, a treba se prisjetiti koliko su Englezi trošili u posljednjim prijelaznim rokovima, izuzev posljednjeg. Astronomske cifre su u pitanju... Ne bi bilo problema dovesti bilo koga.

Prema dostupnim podacima, pet najvrjednijih igrača svijeta dolazi upravo iz tih liga, a redom je riječ o Bellinghamu, Mbappéu, Haalandu, Viniciusu i Fodenu. Još je zanimljiviji pogled na najvrjednijih 11 iz svake lige prema Football Benchmarku.

Radi se o dvije zastrašujuće jake momčadi, a treba uzeti u obzir koliko jakih igrača nedostaje samo zato što po vrijednosti ne ulaze u odabrano društvo. Da ne duljimo, evo tko su igrači:

Španjolska (4-3-3): Oblak - Cancelo, Tchouaméni, Koundé, Balde - Bellingham, Pedri, Valverde - Rodrygo, Mbappé, Vinicius

Engleska (4-2-3-1): Allison - Alexander-Arnold, Saliba, Dias, Gvardiol - Rodri, Rice - Saka, Odegaard, Foden - Haaland

U ovom društvu našao se i Joško Gvardiol, što je svojevrsno novo priznanje kvalitete našeg braniča. A koja je momčad bolja, odlučite individualno...

Linker
06. lipanj 2024 23:33