Kylian Mbappe

 JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp
POBJEDA FRANCUZA

Mbappe raspoložen nakon potpisa za Real, Španjolska deklasirala Andoru

Francuski izbornik Didier Deschamps od početka je protiv Luksemburga postavio najjaču momčad
Piše: Hina, SNObjavljeno: 05. lipanj 2024. 23:10

Francuska nogometna reprezentacija pobijedila je u Metzu Luksemburg s 3-0 u prijateljskom ogledu, a istaknuo se najbolji francuski igrač Kylian Mbappe s pogotkom i dvije asistencije.

Francuski izbornik Didier Deschamps od početka je protiv Luksemburga postavio najjaču momčad, ali su Luksemburžani kapitulirali prvi put tek u 43. minuti, strijelac je bio Kolo Muani. Minimalnih 1-0 je bilo do 70. minute kada je Clauss povećao na 2-0, a obje asistencije kod uvodna dva gola Francuske upisao je Mbappe koji je pogotkom u 85. minuti postavio konačnih 3-0.

Na EP je Francuska smještena u skupinu D zajedno s Nizozemskom, Austrijom i Poljskom.

Belgija je u Bruxellesu igrala protiv Crne Gore te je pobijedila 2-0 golovima na kraju poluvremena. Kevin De Bruyne je bio strijelac prvog gola na susretu u 44. minuti, dok je u 94. s bijele točke pogodio Trossard za konačnih 2-0.

Belgija će na EURU igrati u skupini E gdje su još Ukrajina, Slovačka i Rumunjska, a tijekom srijede prijateljski su ogled obavili i Slovaci. U Wiener Neustadtu Slovačka je lakoćom svladala San Marino s 4-0. Golove su dali Rigo u osmoj, Suslov u 10., Harasllin u 36. te Strelec u 58. minuti.

Igrala je i Španjolska, prvi suparnik Hrvatske na Euru, relaksirajući dvoboj protiv Andore riješila je Furija u svoju korist s 5:0.

Izbornik De la Funte izveo je ovu postavu: Raya - Llorente (od 46. Jesus Navas), Vivian, Cubarsi (od 46. Le Normand), Grimaldo (od 46. Cucurella) - Aleix Garcia (od 67. Zubimendi), Pedri (od 62. Fermin), Alex Baena - Ferran Torres, Morata (od 46. Oyarzabal), Ayoze. Junak pobjede je Mikel Oyarzabal koji je bio trostruki strijelac, a preostala dva pogotka zabili su Ayoze i Ferran Torres. Igralo se u Badajozu, malenom gradiću na granici s Portugalo.

Linker
05. lipanj 2024 23:36