Mostar,210110.Prijateljska utakmica Dinamo - Zrinski.Na fotografiji: Zoran Mamic.Foto: Branimir Boban / CROPIX
 Branimir Boban / CROPIX
SN OTKRIVAJU

Nijemci optužuju: Zoran Mamić, suci i mafija lažirali finale Kupa! Upitno: Dinamo - Hajduk 3:0

Navodno je Ante Šapina u Aziji zaradio 1,4 milijuna eura na pobjedi Dinama. Modri su na kraju slavili s 3-0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2010. 12:53

ZAGREB - Dinamo i Hajduk odigrali su 13. svibnja utakmicu koju je režirala kladioničarska mafija uz pomoć Zorana Mamića i sudačke organizacije. Za to postoje vrlo čvrste inidicije utemeljene na dokaznim materijalima koje već duže vrijeme posjeduje Njemačko državno odvjetništvo i njihove tajne službe. Na osnovu njih je Hrvatsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu koja bi ovih dana trebala kulminirati novim privođenjima. Samo ovaj put bi u naslovnim ulogama trebala biti mnogo značajnija lice od onih iz akcije 'Offside'.

PROČITAJTE SVE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Njemački istražitelji pomno su prikupljali dokaze prve finalne utakmice Kupa igrane u Maksimiru 13. svibnja 2009. Ante Šapina, poznat kao jedan od ključnih osumnjičenika u velikoj Uefinoj akciji čišćenja nogometa, doznao je da bi Dinamo doma trebao pobijediti oslabljeni Hajduk. Kako mu to nije bilo dovoljno jamstvo da stavi milijune na pobjedu 'modrih' krenuo je u akciju sređivanja aktera koji bi mu zagarantirali željeni rezultat.

Time dolazimo do Zorana Mamića koji preko svojih veza u sudačkoj organizaciji dogovara da utakmicu sudi Bruno Marić. Na sastanku su očito bili i čelnici sudačke organizacije koji su sudjelovali u dogovoru Dinamove pobjede..... Navodno su sve znali i u HNS-u, no očito su skrivali materijale.

* Cjelovitu priču pročitajte u sutrašnjem izdanju Sportskih novosti, koje su u posjedu inkriminirajućih dokumenata

Linker
29. lipanj 2024 03:11